image

Politie arresteert kledingdief dankzij gps-laars

woensdag 11 juni 2014, 13:10 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft een 39-jarige Roemeen dankzij het gebruik van een heuse 'gps-laars' op verdenking dan kledingdiefstal weten aan te houden. Een kledingsinzamelaar in Bernisse had de laars met een gps-module in een zak met kleding geplaatst, die vervolgens in een kledingcontainer werd gedeponeerd.

De kledinginzamelaar had namelijk het vermoeden dat er in Bernisse en omgeving regelmatig zeer grote hoeveelheden kleding uit kledingcontainers werd gestolen. De afgelopen dagen kwam de zak ‘in beweging’ en eindigde na wat omzwervingen bij een pand aan de Langeweg in Zuidland. Daarop werd contact met de politie opgenomen.

Gisteren gingen agenten het pand binnen waar waarschijnlijk een illegaal kledinginzamelingsbedrijf werd aangetroffen. Er stond een dertigtal dozen en vuilniszakken vol met netjes verpakte en gesorteerde kleding. Ook werd de laars met de onopgemerkt gebleven gps-module aangetroffen. De Roemeense man die in het pand verbleef werd als verdachte aangehouden. Naar de oorsprong van de grote hoeveelheid kleding wordt een onderzoek ingesteld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.