Makers van beveiligingssoftware hebben inmiddels ook het Android-platform ontdekt, alleen door het grote aanbod kan het lastig voor consumenten zijn om te kiezen. Reden voor het Duitse testorgaan AV-Test om 30 mobiele virusscanners voor smartphones en tablets met Android.
Daarbij werd er naar 'real world' scenario's zoals bescherming, gebruik en prestaties gekeken. Er zat een groot verschil tussen het beschermingsniveau van de scanners. De slechtste scanner detecteerde 72,3% van de malware, terwijl de beste mobiele virusscanners 100% stopten. De gemiddelde detectiegraad bedraagt 97,7%, 2,4% hoger ten opzichte van de vorige test. Zeven apps veroorzaakten false positives, waarbij legitieme apps van zowel Google Play als ander stores voor malware werden aangezien.
De test, waarbij Baidu Mobile Security, G-Protector Anti Virus Utility, Trustlook Antivirus, VisualThreat ThreatCert en White Gate AntiVirus voor het eerst aan deelnamen, bestond uit twee delen: bescherming en bruikbaarheid, waar elk 6 punten te verdienen waren. Voor programma's met aanvullende beveiligingsmaatregelen, zoals encryptie, berichtenfilter, safe browsing, ouderlijk toezicht en anti-diefstal was er nog een extra punt te halen. In totaal konden de producten 13 punten verdienen.
Met name bij deze aanvullende beveiligingsmaatregelen zijn er grote verschillen. "De aangeboden features van gratis en betaalde security apps verschillen behoorlijk. Daarom adviseren we om naar de lijst met security features te kijken, zoals anti-diefstal, back-up en encryptie", zegt Andreas Marx van AV-Test tegenover Security.NL.
Voor het beschermingsgedeelte werden de mobiele virusscanners met 2326 kwaadaardige apps getest die in de laatste vier weken waren ontdekt. AhnLab. Antiy, Avira, Baidu, Bitdefender, ESET, G Data, Kaspersky, Cheetah Mobile, McAfee, Qihoo, Quick Heal, Trend Micro en TrustGo scoren allemaal 100% en verdienen dan ook de volledige 6 punten.
White Gate zet met 72,3% de slechtste score neer, gevolgd door G-Protector met 84,7% en Bomaria met 85,6%. Deze drie virusscanners krijgen op dit onderdeel 2 punten. Het zijn ook de enige drie virusscanners de volledige test met een onvoldoende afsloten. Om een voldoende te halen moesten de anti-virusprogramma's meer dan 8 punten scoren, terwijl White Gate niet verder dan 6 komt en de andere twee op 8 punten blijven steken.
Op het gebied van bruikbaarheid, zoals het batterijverbruik, systeembelasting, het genereren van veel dataverkeer en het onterecht alarm slaan bij schone applicaties van Google Play, scoorden de meeste scanners de maximale punten. Comodo en G Data zetten met een 3 de laagste score neer.
Op Antiy en G-Protector na, scoren alle producten de maximale 1 punt voor de aanvullende beveiligingsmaatregelen. Uiteindelijk weten 13 virusscanners de maximale 13 punten halen. Hieronder het volledige puntenoverzicht.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Security consultant
Weet jij alles van security, governance, risk en compliancy en weet je dit te vertalen naar gerichte oplossingen voor onze klanten? Begrijp jij als geen ander zowel de inhoudelijke kant, als de ‘organizational change’ kant van cybersecurity? Dan ben jij wellicht onze nieuwe security consultant!
IT Security Officer
Wil jij werken bij een organisatie die het belang van informatiebeveiliging en privacy inziet en zich realiseert dat dit continue aandacht vergt? Als IT Security Officer bij Zaanstad heb je een coördinerende, ondersteunende en adviserende rol op het gebied van informatiebeveiliging. Een veelzijdige en uitdagende functie!
Digital Forensic Researcher
Netherlands Forensic Institute (NFI)
Immerse yourself in research projects covering the analysis, reparation, and accessing of modern integrated circuits at various levels, from packages to components. In addition, contribute to law enforcement in the Netherlands. You will only find that unique combination at the NFI, where you get to work as a digital forensic researcher and examiner.
Functionaris Gegevensbescherming (FG)
Als FG ben je de onafhankelijke toezicht-houder op naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) binnen de gehele TU/e. Je houdt toezicht op de toepassing en naleving van de AVG door de universiteit op diverse domeinen: onderwijs, onderzoek, valorisatie en bedrijfsvoering.
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.