image

John McAfee gearresteerd in Guatemala

donderdag 6 december 2012, 10:23 door Redactie, 4 reacties

Anti-viruspionier John McAfee is gearresteerd in Guatemala wegens het illegaal betreden van het land. Dinsdag verscheen er een foto van McAfee online waaruit zou blijken dat hij zich in het Centraal-Amerikaanse land bevond. Op zijn eigen blog liet de oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf vervolgens weten dat hij de gegevens van de foto had gemanipuleerd.

Veel fototoestellen ondersteunen het Exchangeable image file format (Exif), dat ervoor zorgt dat ook de locatiegegevens waar de foto is genomen, aan de afbeelding wordt toegevoegd.

De politie van Belize, waar McAfee al geruime tijd woont, wil de oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf spreken wegens de moord op een Amerikaan in de buurt van zijn woning. Er zou echter geen arrestatiebevel tegen hem zijn afgegeven.

Koffie
Gisteren liet hij nog weten dat hij asiel in Guatemala wilde aanvragen, maar een paar uur later volgde zijn arrestatie, zo meldt McAfee op zijn eigen blog. "Ik zit in Guatemala in de gevangenis, die veel beter zijn dan de gevangenissen in Belize. Ik vroeg om een computer en plots verscheen er een. De koffie is trouwens uitstekend." McAfee is van plan om vandaag een persconferentie te geven.

Met dank aan Michael voor de tip

Reacties (4)
06-12-2012, 15:14 door slartibartfast
Ergens eind negentiger jaren een bootreis gemaakt vanuit Boston tijdens de Virus Bulletin conference aldaar. Aan boord Alan Solomon, John McAfee, Eugene Kasperksy, Jan Rhuska en zo nog wat meer. Al tijdens die boottocht - die memorabel was aangezien de lunch verloren ging door omvallende spiritusbranders en er gemakkelijk op open zee grote brand had kunnen uitbreken die gelukkig beperkt bleef tot het tafelkleed - was me duidelijk dat zeker die drie behoorlijk excentriek waren.

Iemand enig idee wat Solomon op dit moment eigenlijk doet?
07-12-2012, 00:23 door Anoniem
Door slartibartfast: Iemand enig idee wat Solomon op dit moment eigenlijk doet?
De man is met pensioen, officieel dan, hij geeft nog wel lezingen e.d.
Op deze video van hemzelf (uit 1995, maar nog steeds actueel!!!) heeft hij 3 maanden geleden zelf nog gereageerd: http://www.youtube.com/watch?v=3Vc0eMRcKHU

Anders even Googlen op DrSolly of naar DrSolly.com surfen.
07-12-2012, 09:09 door Anoniem
Veel fototoestellen ondersteunen het Exchangeable image file format (Exif), dat ervoor zorgt dat ook de locatiegegevens waar de foto is genomen, aan de afbeelding wordt toegevoegd.

Hoe zet je dat uit? :)
07-12-2012, 15:27 door AdVratPatat
Update:

McAfee is uit het ziekenhuis ontslagen (géén hartaanval gehad maar stress),
krijgt géén asiel, en wordt uitgeleverd aan Belize.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.