image

Google lanceert privé-store voor Android-apps

vrijdag 7 december 2012, 11:56 door Redactie, 1 reacties

Bedrijven die niet willen dat werknemers besmette apps downloaden, kunnen nu bij Google een eigen privé-store voor Android-toestellen aanmaken. Het Google Play privékanaal voor Google Apps maakt het mogelijk voor organisaties en bedrijven om interne Android-applicaties via de Google Play Store onder hun gebruikers te verspreiden. Net als bij de openbare Play Store worden geplaatste apps op malware gecontroleerd.

Het instellen van toegang tot de privé-store wordt geregeld door de beheerder van het Google Apps domein, die gebruikers en groepen kan goedkeuren. Op dit moment is het nog niet mogelijk om apps in zowel het openbare- als privékanaal te publiceren. Wel is het mogelijk om gebruikers voor apps in het privékanaal te laten betalen.

Reacties (1)
07-12-2012, 14:01 door WhizzMan
Eindelijk snapt google wat je nodig hebt voor "Enterprise acceptatie" van je produkt. Als je als organisatie niet de apps kan beheren en controleren op de devices van je gebruikers heb je geen controle over de security van dat deel van je platform. Zeker met Android, wat relatief makkelijk te hacken is, maakt dat de kans op informatielekken veel te groot.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.