image

Student veroordeeld wegens DDoS-aanval PayPal

vrijdag 7 december 2012, 12:10 door Redactie, 7 reacties

Een 22-jarige Britse student die samen met anderen een DDoS-aanval op de website van betaaldienst PayPal uitvoerde, is in Londen veroordeeld. Christopher Weatherhead werd door de rechter veroordeeld wegens het plegen van een samenzwering om de werking van een computer te verstoren. In dit geval de webserver waar de website van PayPal op draaide. De betaaldienst weigerde donaties voor WikiLeaks te accepteren.

Internetbeweging Anonymous, waar Weatherhead lid van was, lanceerde vervolgens een DDoS-aanval op de website van het bedrijf. Eerder bekenden al drie anderen in deze zaak schuld.

Het viertal zou onder aliassen als 'Nerdo' en 'NikonElite' verschillende bedrijven hebben aangevallen, waaronder de Ministry of Sound en de British Phonographic Industry. Deze bedrijven hielden zich bezig met de bestrijding van online piraterij.

Volgers
De groep besloot vervolgens de pijlen op Mastercard en PayPal te richten omdat de betaaldiensten WikiLeaks niet meer ondersteunden. Via social media, zoals Facebook en Twitter, werden anderen opgeroepen om aan de aanvallen mee te doen.

"De verdachten leverden de infrastructuur en tools voor volgers om de websites en online aanwezigheid van de bedrijven aan te vallen", aldus de Metropolitan Police. Weatherhead hoort in januari welke straf hij krijgt.

Reacties (7)
07-12-2012, 12:17 door Anoniem
Wanneer wordt Paypal veroordeeld wegens het verstoren van het betalingsverkeer richting WikiLeaks ? Immers was dat ook een soort ''denial of service''.
07-12-2012, 13:08 door Anoniem
Hij zal waarschijnlijk voor 2 jaar worden weggestopt om een duidelijk voorbeeld te stellen voor andere hackers/skids.

Inderdaad Paypal bevriest rekeningen en blokkeert wikileaks omdat hun belangerijke data publiceren, maar goed hier word niks aan gedaan en wordt allemaal goedgekeurd.

Pedofielen in nederland zullen waarschijnlijk nog lagere klacht krijgen dan die christopher watherhead.
07-12-2012, 13:25 door Anoniem
Door Anoniem: Wanneer wordt Paypal veroordeeld wegens het verstoren van het betalingsverkeer richting WikiLeaks ? Immers was dat ook een soort ''denial of service''.

... op het moment dat in de wet wordt opgenomen dat Paypal verplicht is die diensten te leveren. En omdat dat nooit zal gebeuren wordt Paypal dus nooit vervolgd...
07-12-2012, 13:41 door Anoniem
All die bedrijven gebruiken dus geen Anti DDoS Router enz zelfs mijn router heeft dat en die kost 210 euro beetje raar
07-12-2012, 13:57 door Anoniem
^
Idd, vraag ik me ook af.
07-12-2012, 15:25 door Anoniem
anonymous: we are legion
07-12-2012, 19:26 door Anoniem
Lol een router is naar een kleine ddos offline, anti ddos router kan maar een beperkt aantal ip's filteren. Als er teveel ip's aanvragen doen zal hij alsnog onder het gewicht bezwijken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.