image

1000ste exploit in hackertool Metasploit

zondag 9 december 2012, 09:30 door Redactie, 0 reacties

Feest bij de ontwikkelaars van de populaire hackertool Metasploit, want dit weekend is de duizendste exploit aan het programma toegevoegd. Exploits maken misbruik van beveiligingslekken in software en maken het zo voor een aanvaller mogelijk om het systeem over te nemen, gegevens te stelen of bijvoorbeeld te laten crashen. De eerste versie van Metasploit verscheen op 6 oktober 2003 en bevatte 11 exploits.

Het programma is vooral bedoeld voor security professionals, penetratietesters en systeembeheerders die de veiligheid van hun systemen en netwerken willen testen. De populariteit van Metasploit is duidelijk af te lezen aan het aantal toegevoegde exploits. Zo verscheen de tweede versie in april 2004 en bevatte al 18 exploits, een groei van 63%.

Groei
Drie jaar later was dit aantal al naar 177 gegroeid, waarbij er gemiddeld één nieuwe exploit per week werd toegevoegd. In augustus 2011 verscheen Metasploit 4.0 waar het aantal exploits al naar 716 was gestegen. Sinds de derde versie waren er 557 nieuwe exploits ontwikkeld en toegevoegd.

Dit weekend verscheen versie 4.5 en het aantal exploits groeit in rap tempo door. In de 70 weken sinds versie 4.0 passeerde het aantal exploits de duizend. Met 284 nieuwe exploits komt dit neer op gemiddeld vier nieuwe exploits per week sinds versie 4.0 uitkwam.

De meeste exploits worden niet door het Metasploit-team ontwikkeld, maar door onderzoekers, hobbyisten en hackers van over de hele wereld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.