image

Firefox blokkeert besmette add-ons en toolbar

zondag 9 december 2012, 10:23 door Redactie, 0 reacties

Mozilla heeft twee kwaadaardige Firefox-uitbreidingen geblokkeerd die bij veel gebruikers voor problemen zorgden. De eerste add-ons die de open source-ontwikkelaar blokkeerde was de SweetIM Toolbar. Deze add-on werd stiekem bij de installatie van andere software geïnstalleerd en wijzigde de startpagina en zoekinstellingen. "Het wordt over het algemeen als malware beschouwd", aldus Mozilla.

De meeste gebruikers zouden niet van plan zijn geweest om deze add-on te installeren. De browserontwikkelaar waarschuwde de ontwikkelaars van SweetIM dat ze hun software moesten aanpassen, maar kreeg geen gehoor, waarop de blokkade volgde.

Malware
Naast de toolbar die als malware werd beschouwd, heeft Mozilla ook verschillende add-ons geblokkeerd die het direct als malware classificeert. Het gaat om de 'Pink add-ons'. "Dit is een verzameling kwaadaardige add-ons waar veel gebruikers last van hebben en die zonder hun toestemming worden geïnstalleerd", aldus de omschrijving van Mozilla.

Wat deze add-ons deden en waar ze werden aangeboden laat Mozilla niet weten. De malware zou echter verband houden met de Facebook Rosa-malware, die in april in Firefox werd geblokkeerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.