image

Australische politie arresteert twee Anonymous-leden

maandag 16 juni 2014, 10:41 door Redactie, 0 reacties

De Australische politie heeft twee mannen gearresteerd die lid van de internetbeweging Anonymous zouden zijn. De mannen, van 18 en 40 jaar oud, worden van verschillende aanvallen tegen een grote internet provider en Australische en internationale websites verdacht.

De 40-jarige man zou een "ongeautoriseerde aanpassing" aan het computernetwerk van Melbourne IT hebben uitgevoerd. Daarnaast zou hij ook verschillende webservers van de Indonesische overheid hebben aangevallen. De 18-jarige wordt verdacht van het aanpassen van data bij een internetprovider in Canberra.

De politie stelt dat de twee mannen elkaar online kenden en bij aanvallen betrokken waren die het werk van Anonymous zouden zijn. Tijdens de arrestatie werden verschillende harde schijven en ander materiaal in beslag genomen. Vanwege de grote hoeveelheid data zal het onderzoek naar verwachting enkele maanden in beslag nemen.

Gevolgen

"Deze daden kunnen overheids- en bedrijfsnetwerken ernstig verstoren, wat catastrofaal kan zijn voor de mensen die van deze netwerken afhankelijk zijn om hun bedrijven te runnen of persoonlijke financiën te beheren", zegt Tim Morris, manager High Tech Crime Operations bij de Australische politie. "Het verstoren of ontregelen van de communicatie van of naar computernetwerken is een misdrijf en kan serieuze gevolgen hebben. Het is geen onschuldige kattenkwaad."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.