image

Onderzoek: 20% MKB gebruikt nog Windows XP

woensdag 18 juni 2014, 16:55 door Redactie, 4 reacties

Bijna één op de vijf bedrijven in het MKB gebruikt nog steeds Windows XP, zo stelt het Roemeense anti-virusbedrijf Bitdefender aan de hand van eigen onderzoek dat de afgelopen maanden onder 5.000 bedrijven in Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten werd uitgevoerd.

Op 8 april stopte Microsoft de ondersteuning van Windows XP, maar zo'n twintig procent van de MKB'ers blijft met het verouderde besturingssysteem werken. Meer dan de helft van de MKB-bedrijven is echter wel in actie gekomen. 53% van de ondervraagde ondernemingen is namelijk op Windows 7 Professional overgestapt.

Een klein deel van de onderzochte MKB-bedrijven gebruikt andere Windows-versies, zoals Windows 7 Home Premium en Windows 8.1 Pro. Ook de Roemeense virusbestrijder herhaalt het advies van Microsoft en andere organisaties aan XP-gebruikers om snel op een wel ondersteund besturingssysteem over te stappen.

Reacties (4)
19-06-2014, 09:57 door Anoniem
Er zijn zoveel situaties waarbij het niet mogelijk is om te upgraden.
Vooral in de industrie is dit zo het geval.

Zo hebben wij AGV's (automated guided vehicles) voor het automatisch transporteren van grote mixtrommels, draaien op NT4.0.

De software voor het besturen van deze machines draait alleen op NT4.0
De upgrade hiervan is erg prijzig(ruim €500.000) en het systeem is zo geïsoleerd van het netwerk, dat dit nu nog steeds draait.
Ook zijn er nog tal van SCADA machines die op Windows 2000 draaien.
Upgrade hiervan is ook erg lastig en prijzig.


Nu is het dat de fabrikant van de softwarepakketten ook geen ondersteuning meer geven, waardoor we nu wel moeten upgraden, maar anders zou het over 10 jaar hier nog op draaien.

Totale kosten voor dit traject... €1.200.000,-
En dat voor een klein fabriekje.
19-06-2014, 10:19 door Anoniem
Nah, gebruik nog het lekker ouderwetse Windows 98.
19-06-2014, 10:46 door Mysterio
Door Anoniem: Er zijn zoveel situaties waarbij het niet mogelijk is om te upgraden.
Vooral in de industrie is dit zo het geval. (..)
Als het niet nodig is dan is er toch helemaal geen rede om te upgraden? Ik ken een metaalpers die draait op DOS. De argumenten van MS en omgeving moet wel van toepassing zijn op je systeem voordat je gaat nadenken over upgraden. Een geïsoleerd systeem met een specifieke toepassing valt duidelijk niet onder de doelgroep. Je kunt je ook afvragen of dit soort systemen in de scope van dit 'onderzoek' van Bitdefender vallen, want een dergelijk systeem heeft geen behoefte aan een virusscanner.

Wat ik dan weer wel verontrustend vind is dat blijkbaar zo'n 20% van de systemen die wel onder de argumenten van MS valt en behoefte heeft aan een virusscanner, nog steeds niet up to date is.
19-06-2014, 14:00 door Anoniem
maar daar hebben ze de cloud uitgevonden.

als je groeit dan kan je uitbreiden en als je krimpt dan neem je minder af van de cloud en het is goedkoper dan alles in het bedrijf aanschaffen en in het bezit van hardware en software en cloud kan precies het zelfde en is goedkoper.

maar upgraden blijft wel noodzakelijk als in de toekomst machines vervangen moeten worden zijn ze niet meer voor XP geschreven (XP of ouder) en dan kom je toch bij de cloud.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.