Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Conferentie Dubai

14-12-2012, 10:54 door M_iky, 7 reacties
Reacties (7)
14-12-2012, 11:04 door SirDice
Het wordt inmiddels wel een heel vaag verhaal. Ook begrijp ik niet waarom die voorzitter iets aanneemt zonder te stemmen.

Toch is een resolutie door de voorzitter Mohammed Nasser Al Ghanim aangenomen zonder officiële stemming. Hij peilde naar eigen zeggen de sfeer in de ruimte.
http://www.nu.nl/internet/2981921/omstreden-plan-meer-internetcontrole-lijkt-aangenomen.html
Kan die man ontheven worden van z'n functie? Ik geloof niet dat'ie begrijpt hoe het normaal gesproken werkt.
14-12-2012, 11:34 door M_iky
Wat me tijdens het lezen van bovenstaand artikel ook opviel is dat er nu reeds lokale controle is van de root-servers, dus eigenlijk verbaast het me dat er zoveel rumoer hieromtrent onstaat. De lokale overheden hebben nu reeds zeggenschap en kunnen zelf beslissen hoe zij hun t.o.v. censuur e.d. staan.

Edit : en wat gaat er dan gebeuren met het anycast principe waar zij nu op gebaseerd zijn (bijkomende info over dit principe steeds welkom, snap er al wel iets maar lijkt me interessante materie)
14-12-2012, 11:46 door Anoniem
Wat niemand durft te zeggen is dat de overheid van de VS feitelijk wat sleuteldingetjes van het internet gouverneert. Zolang ze dat blijven doen zullen *kuch* zekere andere landen moeilijk blijven doen. Wil de VS van het gedonder af dan zullen ze hun contrôle moeten opgeven, en wel op zo'n manier dat andere overheden het niet of tenminste niet met goed fatsoen naar zich toe kunnen trekken. Dat "home court advantage" is tegelijk een blok aan het been en een bron van contentie.

Óf ze doen dat, laten het internet echt op zichzelf staan, óf het internet zal uiteindelijk verder onder bureaucratische rompslomp getrokken worden. Een van de redenen dat telcos het ondertussen zo moeilijk hebben is dat ze blind van ouderwetse modellen uitgaan die het goed deden toen telcos nog eigenlijk allemaal staatsbedrijven waren, maar die ondertussen gewoon niet meer bij deze tijd passen. Hoeveel makkelijker dan om simpelweg het internet tot een soort super-telco om te bouwen, zodat de "oude" regels weer gelden?

Hoe dit verder moet? Laat de VS eerst maar eens laten zien dat ze luisteren wil naar zulke plannen. Voorlopig vermaakt het zich nog veel te goed op dit soort gouvernmentele onderonsjes.
14-12-2012, 13:59 door SirDice
Gelukkig heeft Europa wel de mening dat het in ieder geval niet naar ITU moet maar dat de huidige situatie v.w.b. de VS ook niet goed is. Dat geeft wat positieve hoop.
14-12-2012, 17:00 door Security Scene Team
Door SirDice: Gelukkig heeft Europa wel de mening dat het in ieder geval niet naar ITU moet maar dat de huidige situatie v.w.b. de VS ook niet goed is. Dat geeft wat positieve hoop.

overigens dit al gezien? (gelekte pdfjes van ITU)
[link]https://anonfiles.com/file/f42cd5e944e61c5152c8e34fea668606[/link]
14-12-2012, 17:28 door SirDice
Door Security Scene Team:
Door SirDice: Gelukkig heeft Europa wel de mening dat het in ieder geval niet naar ITU moet maar dat de huidige situatie v.w.b. de VS ook niet goed is. Dat geeft wat positieve hoop.

overigens dit al gezien? (gelekte pdfjes van ITU)
[link]https://anonfiles.com/file/f42cd5e944e61c5152c8e34fea668606[/link]
Zelf nog niet gelezen maar ik heb het idee dat 't flink opgeblazen wordt.

There’s a lot more, but the first thing to understand is this: much of the standard does nothing more than describe the functional components of DPI systems that already exist.
http://www.theregister.co.uk/2012/12/06/dpi_standard_leaked/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.