image

'Afrika nieuwe schuilplaats cybercriminelen'

vrijdag 14 december 2012, 11:41 door Redactie, 0 reacties

Niet Rusland, Brazilië of China zijn de landen waar cybercriminelen zich in 2013 zullen verschuilen, maar Afrika de nieuwe schuilplaats waar digitale misdadigers zich zullen ophouden. Dat voorspelt het Japanse anti-virusbedrijf Trend Micro. "Afrika, thuisbasis van de legendarische '419'-fraude, is zich aan het ontwikkelen tot het middelpunt van geraffineerde cybercriminaliteit", zo laat de virusbestrijder weten.

Naarmate de internetinfrastructuur van het continent zich verder verbetert, kunnen buitenstaanders die op de vlucht slaan voor de effectievere wetshandhaving en gerechtelijke vervolging in hun eigen land, zich bij de cybercriminelen van Afrika voegen. Cybercrime zou juist in landen met een zwakke justitiële structuur welig tieren. "Zeker als criminelen bijdragen aan de lokale economie zonder zich te keren tegen lokale inwoners en organisaties."

Volgens Trend Micro is zelfs in ontwikkelde landen de wetgeving tegen cybercriminaliteit moeilijk te handhaven. "Als we kunnen afgaan op ons onderzoek naar Chinese en Russische ondergrondse economieën, zou de cybercriminaliteit in Afrika wel eens een echte groeisector kunnen worden."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.