image

Google voegt eigen OpenSSL-fork toe aan Chromium

zondag 22 juni 2014, 09:40 door Redactie, 0 reacties

Google heeft besloten om een eigen versie van OpenSSL aan Chromium toe te voegen, de opensourcebrowser die als basis voor Google Chrome dient, en mogelijk ook voor Android te gebruiken. Dat laat Google-ingenieur Adam Langley op zijn eigen blog weten.

OpenSSL is software die wordt gebruikt voor het opzetten van beveiligde verbindingen. Google gebruikt OpenSSL in de eigen software, maar vaak in combinatie met specifieke patches. Een aantal van deze patches zijn door de OpenSSL-ontwikkelaars goedgekeurd, maar veel niet omdat ze niet aan de stabiliteitsgaranties van OpenSSL voldoen en te experimenteel zijn. Zowel Android, Chrome als andere producten zijn inmiddels van een deel van deze patches afhankelijk geworden, wat voor een complexe situatie heeft gezorgd.

Fork

Om ervoor te zorgen dat alle OpenSSL-gerelateerde patches van Google, het zijn er op dit moment meer dan 70, op alle producten gelijk blijven lopen, heeft de zoekgigant besloten om een zogeheten fork van OpenSSL te ontwikkelen en voortaan te zullen gebruiken. Een fork is afsplitsing van een bepaald programma gebaseerd op de originele broncode. Dit houdt in dat Google voortaan aanpassingen van OpenSSL naar de eigen versie zal importeren, in plaats van dat het patches voor OpenSSL ontwikkelt.

De nieuwe OpenSSL-fork die Langley de naam "BoringSSL" meegeeft, zal als eerste aan Chromium worden toegevoegd. Daarnaast hoopt Google het op termijn ook in Android en intern te gaan gebruiken. De Google-ingenieur benadrukt dat het niet de bedoeling is dat BoringSSL OpenSSL als opensourceproject zal vervangen. Gevonden bugs in OpenSSL worden nog steeds gemeld en Google zal daarnaast het Core Infrastructure Initiative en de OpenBSD Foundation blijven ondersteunen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.