image

'18 miljoen besmette Android-toestellen in 2013'

maandag 17 december 2012, 17:31 door Redactie, 2 reacties

Volgend jaar zullen 18 miljoen smartphones en tablets met het Android-besturingssysteem met mobiele malware besmet raken. Dat voorspelt mobiele beveiliger Lookout. De Tollfraud-malware zal hierbij de grootste dreiging zijn. Door besmette toestellen sms-berichten naar dure nummers te laten sturen, kunnen criminelen met deze malware snel en eenvoudig geld verdienen.

Lookout stelt dat Google in de nieuwste Android-versie, Jellybean, maatregelen heeft genomen om sms-fraude tegen te gaan. Oudere telefoons en tablets die niet kunnen upgraden blijven echter kwetsbaar.

Naast Tollfraud verwacht het beveiligingsbedrijf ook een toename van kwaadaardige apps die contactgegevens stelen om vervolgens de eigenaren van deze nummers met sms-gebaseerde spam te bestoken.

Reacties (2)
17-12-2012, 19:25 door Anoniem
Pffff zeker een anti-virus bedrijf die ze glazen bol heeft gebruikt. Gaan ze paniek zaaien en geld graaien hahahaha...
18-12-2012, 08:08 door Rasalom
En opnieuw mist elk perspectief. Dus nog maar eens een keer om het te relatieveren.

De kans op besmetting is vooral groot in de regio's Rusland en Azië. Regio's waar alternatieve stores veel gebruikt worden. Ter vergelijking. In de USA waar onbetrouwbare alternatieve stores nauwelijks voor komen, is je kans om besmet te raken minder dan 2 promile (<0,2%).

Blijf je gewoon bij Google Play en mijdt je al die spannende 0-Day Warez dan is je kans om besmet te raken verwaarloosbaar. Daar zouden al die nieuwssites eens iets meer aandacht aan moeten besteden. De gevaren die kleven aan warez en dergelijke in combinatie met mobiele telefoons.

Nu heb ik opzich niets tegen op anti-malware apps op de telefoon, maar dit soort nieuws is voor Nederland niet meer dan paniekzaaierij, gericht op het verhogen van omzet.

Het artikel bevestigt dat ook gewoon:
Lookout protects people from malware and spyware, backs up personal data, locates lost and stolen phones, and more, in a single app. For more information, please visit www.lookout.com or download the mobile security app.
Toch blijven sites als deze, de advertorials als 'nieuws' behandelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.