image

Anti-virusbedrijf sceptisch over malware-blitzkrieg

woensdag 19 december 2012, 12:02 door Redactie, 1 reacties

Een door een Russische cybercrimineel aangekondigde campagne tegen Amerikaanse banken zal waarschijnlijk niet plaatsvinden, aldus een anti-virusbedrijf. Begin oktober waarschuwde beveiligingsbedrijf RSA voor een oproep op een Russisch cybercrime-forum. Daar riep een gebruiker met de naam vorVzakone om via 'blitzkrieg-achtige'-aanvallen malware te verspreiden.

Vervolgens zou de bende via een vooraf afgesproken 'D-Day' zoveel mogelijk gecompromitteerde rekeningen willen legen. Vorige week stelde McAfee dat het hier om een legitieme dreiging gaat en dat er al een 'verkenningsaanval' heeft plaatsgevonden. In totaal zouden tussen de 300 en 500 computers zijn besmet met het Trojaanse paard dat voor de aanvallen zou worden ingezet.

Sceptisch
Anti-virusbedrijf Websense denkt dat het allemaal wel mee zal vallen. De virusbestrijder heeft pas een aantal infecties van de malware waargenomen. "We zijn een beetje sceptisch dat Blitzkrieg aan de hype zal voldoen, omdat het behoorlijk bijzonder is dat een succesvolle aanval maanden van tevoren wordt aangekondigd", zegt analist Chris Astacio.

Hij stelt dat gerichte aanvallen zoals deze een reden tot zorg zijn, maar dat het in het geval van deze aanval waarschijnlijker is, als die doorgaat, dat er een andere vorm wordt aangenomen.

Reacties (1)
19-12-2012, 14:35 door Anoniem
Websense weet het beter dan McAfee? Denk het niet hoor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.