image

NCTV monitort online activiteiten Nederlandse jihadisten

maandag 30 juni 2014, 13:54 door Redactie, 5 reacties

De online activiteiten van Nederlandse jihadisten worden nauwgezet gemonitord, zo laat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) weten. Vandaag stuurde minister Opstelten het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland en de brief over de aanpak van jihadisme naar de Tweede Kamer.

In het Dreigingsbeeld wordt gesteld dat de uitreis en terugkeer van jihadgangers een "duurzame dreiging" vormt voor de Nederlandse rechtsorde en veiligheid. Het niveau van de terroristische dreiging voor Nederland blijft dan ook onveranderd 'substantieel', wat betekent dat de kans op een aanslag tegen Nederland reëel zou zijn.

Minister Opstelten benadrukt in de brief dat alle beschikbare middelen zullen worden aangewend om uitreis naar Irak en Syrië te verhinderen, risico’s van terugkeerders weg te nemen en het werven van nieuwe aanhang tegen te gaan. Daarbij monitort de NCTV ook de online activiteiten van de Nederlandse jihadisten, hoewel specifieke details niet worden genoemd.

Verder zullen internetbedrijven op hun eigen gebruikersvoorwaarden worden gewezen als websites die zij hosten de jihadistische strijd verheerlijken. De NCTV spreekt volgende week met internationale internetbedrijven om de samenwerking op dit vlak te versterken. Onlangs werd een registrar uit Leeuwarden al door de NCTV gevraagd om een jihadistische website op de gebruikersvoorwaarden te toetsen.

Reacties (5)
30-06-2014, 14:23 door Anoniem
Monitoren?

Heel Nederland staat vol met monitoren (camera's)
Dat wil alleen maar zeggen dat er beelden worden opgenomen, dat wil niet zeggen dat er actieve opsporing plaatsheeft, daar heb je namelijk rechercheurs voor nodig en daar is een schrikbarend tekort aan.

Zie Zembla's Opsporing Verzocht van 19 feb. 2011.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1064154
30-06-2014, 16:10 door Anoniem
iedereen die dit bericht leest of de uri opent is al verdacht volgens hun, dunkt mij.
30-06-2014, 18:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-07-2014, 01:03 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 01-07-2014, 01:04
[Verwijderd]
01-07-2014, 09:53 door Anoniem
Ik begrijp niet waarom uitreis van jihadisten moet worden tegengewerkt, die zou naar mijn mening juist moeten worden
aangemoedigd! Het is de terugreis die hij moet tegenwerken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.