image

Reputatie McAfee lijdt onder avonturen oprichter

zaterdag 22 december 2012, 22:09 door Redactie, 7 reacties

De reputatie van het Amerikaanse anti-virusbedrijf McAfee heeft te lijden onder de gebeurtenissen rond de gelijknamige oprichter John McAfee. Die werd in november door de politie van Belize gezocht wegens de moord op zijn buurman. McAfee besloot het land te ontvluchten en betrad illegaal Guatemala, waar hij werd aangehouden. Ondertussen gaf hij verschillende interviews en blogde hij vanaf zijn persoonlijke weblog.

Uiteindelijk werd hij aan de VS uitgeleverd. De reputatie van McAfee laat vanaf september al een daling zien, maar die daling versnelde halverwege november, op hetzelfde moment toen John McAfee met bloggen begon. De consumentenperceptie van McAfee is nu op het laagste punt in vijf jaar, zo meldt YouGov's BrandIndex. Het bedrijf meet dagelijks de merkperceptie onder consumenten.

Reputatie
Het aantal consumenten dat negatieve berichten over McAfee hoort is groter dan het aantal consumenten dat positief nieuws over het merk hoort. Daarbij laat McAfee nu zelfs een negatieve score zien en scoort het veel slechter dan concurrent Symantec. McAfee's 'Buzz score' was op 7 september nog 35, terwijl Symantec op 17 uitkwam.

Twee maanden later, begin november, stond McAfee op 20. Toen het nieuws over de ontsnapping van John McAfee in de media kwam, daalde de score snel naar de -17 waar het nu op staat. Symantec piekt op 22 oktober met een Buzz score van 39, maar moest ook terrein prijsgeven en staat nu op 11. Nog altijd 28 punten meer dan McAfee.

Reacties (7)
22-12-2012, 23:06 door Anoniem
De oorspronkelijke scan engine is destijds gedumpt en vervangen door die van het Engelse Dr. Solomon anti-virus, die men toen (in 1998) heeft overgenomen. McAfee de persoon is al sinds 1994 weg. Al 18 jaar!

Het grote publiek heeft hier geen idee van en schiet in een hersenloze knee-jerk reactie.
23-12-2012, 10:32 door Anoniem
De scanner is ook al niet meer zoals het geweest is .Dus ja een kern van waarheid zal er wel inziiten .het verval is zo zichtbaar .
23-12-2012, 12:14 door Anoniem
Uit Wikipedia:

In 1987 McAfee founded McAfee Associates, a computer anti-virus company.[2] He was the first to distribute anti-virus software using the shareware business model.[citation needed] In 1989, he quit Lockheed and began working full-time at McAfee Associates, which he initially operated from his home in Santa Clara, California.[citation needed] The company was incorporated in the state of Delaware in 1992, and McAfee resigned from the company in 1994.[2] Two years after McAfee Associates went public, McAfee sold his remaining stake in the company.[3] Network Associates was formed in 1997 as a merger of McAfee Associates and Network General.

John McAfee sinds 1994 weg bij dat bedrijf. Ik zie bovendien het verband niet tussen de gebeurtenissen in zijn persoonlijke levenssfeer en de kwaliteit van de AV engine van McAfee.
23-12-2012, 18:25 door svenvandewege
Ik snap niet waarom Security.nl aandacht aan deze zaak besteed. Het is natuurlijk een leuke wildwest story aan het worden, maar zou dit toch eerder thuis vinden horen bij rtl boulevard. Ok toegegeven, McAfee is de oprichter van een securitybedrijf met dezelfde naam. Maar is dit dan meteen security-waardig nieuws?
Als iemand opgelicht wordt via marktplaats, is dat toch ook niet meteen cybercrime, maar gewoon oplichting waarbij de computer gebruikt is.
24-12-2012, 07:33 door Anoniem
Ik ben benieuwd hoe lang de merknaam McAfee nog zal bestaan. Men zal wel een rebranding project opstarten ? ;)
24-12-2012, 09:03 door svenvandewege
Intel heeft het enige tijd geleden overgenomen voor een slordige miljard euro volgens mij. Het lijkt me dat Intel het merk McAfee niet zomaar laat wegvallen.
26-12-2012, 20:20 door Anoniem
Mischien de naam omzetten van McAfee naar IntelSec?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.