image

'Hacker steelt gegevens 3 miljoen Verizon-klanten'

zondag 23 december 2012, 10:54 door Redactie, 0 reacties

Een hacker beweert de gegevens van 3 miljoen Verizon-klanten te hebben gestolen, maar de grote Amerikaanse telecomaanbieder ontkent. Dat meldt Zdnet. In eerste instantie werd aangenomen dat de gegevens van Verizon Wireless-klanten in handen van de aanvaller waren gekomen, maar dit wordt door Verizon ontkend. "Onze systemen zijn niet gehackt", aldus het bedrijf.

Via Twitter laat de hacker weten dat het waarschijnlijk om Verizon FiOS glasvezelklanten gaat. Op Pastebin publiceerde Tibit een overzicht met de gegevens van 300.000 klanten, bestaande uit namen, adressen, mobiele serienummers, datum dat het account werd geopend en accountwachtwoord.

De wachtwoorden zouden in platte tekst zijn opgeslagen. Zowel de data op Pastebin als het Twitter-account van Tibit zijn inmiddels verwijderd. Wel zijn de gegevens nog via AnonFiles te downloaden. In dat bestand komt de referentie 'FIOSTESTLAB' voor, zo ontdekte Security.nl.

Beveiliging
Tegenover Zdnet laat de hacker weten dat hij mogelijk de rest van de gegevens later publiceert. Hij zou Verizon maanden geleden over de beveiligingsproblemen op de server hebben ingelicht, maar het bedrijf zou de problemen niet hebben opgelost. Verizon heeft nog niet gereageerd op de claim van de hacker dat de gegevens van FiOS-klanten afkomstig zouden zijn.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.