image

Vista populairder dan Windows 8 in eerste maanden

vrijdag 28 december 2012, 12:13 door Redactie, 6 reacties

De uitrol van Windows 8 loopt allesbehalve positief voor Microsoft, waarbij het nieuwe besturingssysteem zelfs achterloopt op het verfoeide Windows Vista. Dat blijkt uit cijfers van meetbureau Net Applications. Windows 8 verscheen op 26 oktober en heeft inmiddels een marktaandeel van 1,6% veroverd. In dezelfde twee maanden dat Vista op de markt was, veroverde het besturingssysteem 2,2% van de markt.

In het geval van Vista ging het destijds om een verdubbeling ten opzichte van de eerste maand. Bij Windows 8 bedroeg het aandeel in de eerste maand 1,2% en kwam er in de tweede maand 0,4% bij. Vista wist uiteindelijk in de herfst van 2009 op het hoogste punt uit te komen, toen het op zo'n 20% van alle Windows-computers draaide.

De cijfers van Net Applications houden nog geen rekening met de kerstverkopen, maar die zouden behoorlijk moeten zijn om de achterstand op Vista in te lopen.


Ook meetbureau Chitika ziet de groei van Windows 8 nu al afvlakken. Windows 8 zou op de Amerikaanse en Canadese markt een aandeel van 2,3% hebben, gebaseerd op gemeten webverkeer. Uit de cijfers blijkt dat het aandeel begin december piekt en daarna gelijk blijft.

Reacties (6)
28-12-2012, 19:25 door WesleySmalls
Het vlakt af omdat iedereen die sowieso over zou stappen het inmiddels al wel heeft gedaan. Verdere gebruikers haken af bij de verkoop omdat het behoorlijk anders is dan W7 en zijn bang er niet mee om te kunnen gaan.

Hetzelfde geld voor de IT wereld, daar gaat niemand overstappen vanwege de herscholing die nodig is en de veranderingen in de Windows omgeving.

Geef het een half jaartje, nadat alle kinderziektes eruit zijn en iedereen of over moet stappen of e stap durft te wagen, en er komt weer een groei in het marktaandeel
28-12-2012, 21:44 door Quovadis
Ach gut blijkt de gebruiker dan toch gelijk te hebben, krijgen ze dan eindelijk bij M$ door dat ze toch beter hadden moeten luisteren naar al die genadeloze kritieken die gespuid zijn op menige fora .
Blijkt het toch zo te zijn dat die UI niet te pruimen is bij de gebruiker en dat men het gewoon uitspuugt.

Voor de duidelijkheid men is allang bezig met Windows 9 en zeer waarschijnlijk gaat deze zeer snel uitkomen voor de geïnteresseerden onder ons: http://win9-infos.com/en/

Have fun en sterkte ermee.
28-12-2012, 23:58 door WesleySmalls
Door Quovadis: Ach gut blijkt de gebruiker dan toch gelijk te hebben, krijgen ze dan eindelijk bij M$ door dat ze toch beter hadden moeten luisteren naar al die genadeloze kritieken die gespuid zijn op menige fora .
Blijkt het toch zo te zijn dat die UI niet te pruimen is bij de gebruiker en dat men het gewoon uitspuugt.

Nee niet echt. Welke ITer gaat nou een onbekend systeem met een gemis aan kennis en een enorme leercurve voor de gebruikers uitrollen? Op het moment te riskant voor ITers.

Voor de duidelijkheid men is allang bezig met Windows 9 en zeer waarschijnlijk gaat deze zeer snel uitkomen voor de geïnteresseerden onder ons: http://win9-infos.com/en/

Have fun en sterkte ermee.

Natuurlijk zijn ze er al lang mee bezig, en of het snel zou uitkomen, betwijfel het.
29-12-2012, 09:44 door Anoniem
Er komt eerst Windows blue. Volgens geruchten wordt Windows Blue in de zomer van 2013 uitgebracht...
29-12-2012, 11:22 door Anoniem
win8 met start8 is goed te doen.
29-12-2012, 17:06 door Anoniem
@Quovadis: er komt waarschijnlijk geen 9, maar net zoals bij Apple een jaarlijkse update.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.