image

Google blokkeert TwitPic wegens malware

maandag 31 december 2012, 11:16 door Redactie, 1 reacties

Google heeft de populaire website TwitPic waar Twitteraars foto's kunnen uploaden en delen, tijdelijk wegens de aanwezigheid van malware geblokkeerd. Bezoekers kregen gisterenavond een waarschuwing te zien dat het niet veilig was om twitpic.com of content van twitpic.com te bezoeken. Volgens een verklaring van Google werden op de website 13 Trojaanse paarden en vier exploits aangetroffen.

De op Twitpic.com aanwezige malware werd vanaf vijf domeinen gehost, waaronder mpchester.info, malatyuhr.com en iloveeu.info. Twee domeinen fungeerden als 'tussenpersoon' voor het verspreiden van de malware onder TwitPic-bezoekers, te weten 2upmedia.com en adexcite.com.

Inmiddels is de pagina weer zonder problemen toegankelijk. "We hebben een volledige audit van TwitPic.com uitgevoerd en elke partij verwijderd die dit probleem zou kunnen veroorzaken", aldus de website via Twitter. Wat de daadwerkelijke oorzaak was heeft TwitPic nog niet laten weten.

Reacties (1)
05-01-2013, 19:29 door spatieman
"We hebben een volledige audit van TwitPic.com uitgevoerd en elke partij verwijderd die dit probleem zou kunnen veroorzaken", aldus de website
--
En google kan dat zomaar doen.., ongestraft...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.