image

VS sluit 2100 online accounts van zedendelinquenten

maandag 31 december 2012, 14:09 door Redactie, 5 reacties

De Amerikaanse overheid heeft tijdens een operatie genaamd 'Game Over' meer dan 2100 online gaming-accounts van zedendelinquenten van verschillende online games verwijderd. De operatie heeft als doel het beschermen van kinderen die online games spelen. Aan het verwijderen van de accounts deden verschillende bedrijven mee, waaronder Gaia Online, NCSOFT Corporation, Funcom en THQ.

Eerder dit jaar werden al 3500 accounts van geregistreerde zedendelinquenten bij online games van andere aanbieders verwijderd, waaronder Microsoft, Apple, Blizzard Entertainment, Electronic Arts, Disney Interactive Media Group, Warner Brothers en Sony.

Plaats delict
"Het internet is de plaats delict van de 21ste eeuw, en we moeten ervoor zorgen dat gaming-platformen geen digitaal speelveld voor gevaarlijke seksuele roofdieren worden", zegt Eric Schneiderman, procureur-generaal van de Amerikaanse staat New York.

Hij is blij dat de gamebedrijven de geregistreerde zedendelinquenten voor de feestdagen van hun netwerken hebben verwijderd. "Samen maken we de online gemeenschap een veiligere plek voor de kinderen van New York."

Reacties (5)
31-12-2012, 14:12 door SirDice
Leuk, ben je een keertje opgepakt voor wildplassen, mag je niet eens meer een spelletje online spelen....
31-12-2012, 14:31 door Anoniem
Hoe controleren ze dat ID x bij persoon y hoort?
31-12-2012, 14:53 door Anoniem
Ja maar wacht even...

doen we dat dan ook voor 18+ spellen? en sluiten we ook alle moordenaars, verkrachters, gewapende overvallers af?
en wat te denken van winkeldieven, mensen die wel eens te hard rijden, of die dekselse bejaarden met hun rondslingerende werthers echte verpakkinkjes?

Die oma moet je meteen haar Cod4 account afpakken.

Ik stel dat je een boef na zijn straf geen boef meer mag noemen, en dus ook niet meer als boef mag behandelen.
Willen we meer straf geven? Dan het strafrecht aanpassen.
31-12-2012, 23:44 door Anoniem
Dit slaat dus helemaal nergens meer op, loool.
01-01-2013, 12:45 door Anoniem
Lijkt me dat, als kinderen oud genoeg zijn om te gamen, je als ouder ook wel kunt uitleggen waar ze voor uit moeten kijken op het internet imo. Daarbij is een account sluiten nou niet echt een sterk middel tegen het beschreven 'gevaar'.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.