image

'Tablet en smartphone bedrijfs-backdoor van 2013'

maandag 31 december 2012, 15:01 door Redactie, 1 reacties

Mobiele malware zal volgend jaar zowel voor consumenten als bedrijven een probleem worden, waarbij besmette apparaten zelfs als backdoor binnen organisaties kunnen fungeren. Dat voorspelt Oded Comay, CTO van ForeScout. Volgens Comay lag de aandacht voor mobiele malware voornamelijk bij consumenten, maar wordt het een groeiend bedrijfsprobleem, aangezien steeds meer werknemers over een mobiel apparaat beschikken.

"In 2013 zal meer malware dan ooit tevoren via de smartphones en tablets van werknemers het bedrijf binnenkomen", laat de CTO weten. Hij vergelijkt de mobiele toestellen met een Trojaans paard. Bedrijven die zich hier tegen willen wapenen moeten naast beveiligingssoftware op de smartphone of tablet ook het netwerk op mobiele malware monitoren.

Comay ziet daarnaast ook een rol voor Network Access Control weggelegd, waardoor risicovolle smartphones geen verbinding met het bedrijfsnetwerk kunnen maken. Hij verwacht dan ook de nodige ontwikkelingen in de Mobile Device Management (MDM en NAC-markten volgend jaar.

Reacties (1)
31-12-2012, 19:45 door Anoniem
Misschien zal men dan eindelijk de beveiliging gaan verleggen naar de toeganspunten van de systemen en het interne lan/wan als een open internet zien.
Met die definitie maakt je de systemen veiliger door:
1. Access control bij betreden van bedrijfs lan/wan
2. Access control bij losse servers van het bedrijf, beschouw ze als internet accesspoint
3. optioneel: toegang alleen via eigen app.

Daarna maakt het niet veel meer uit met wat voor "ding" je het netwerk betreed. Alleen phishing op het apparaat zelf zal dan het systeem negatief kunnen beïnvloeden.

Denk dat dit trouwens een verkapte reclame boodschap van het bedrijf in kwestie is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.