image

'15% Amerikaanse scholen zonder virusscanner'

vrijdag 4 januari 2013, 16:42 door Redactie, 7 reacties

Vijftien procent van de Amerikaanse scholen heeft op de schoolcomputers geen anti-virussoftware geïnstalleerd. Dat beweert het Tsjechische anti-virusbedrijf Avast!. De virusbestrijder is een project gestart waarbij het Amerikaanse onderwijsinstellingen, zoals scholen, universiteiten en bibliotheken, gratis zakelijke anti-virussoftware biedt. Een succesvolle actie, want inmiddels worden zo'n miljoen computers gratis beschermd.

Naar eigen zeggen hebben de scholen door de gratis virusscanners zo'n 2 a 3 miljoen euro aan IT-security kosten bespaard, aldus Avast!. Bij het aanvragen van de gratis virusscanner moeten de onderwijsinstellingen aangeven welke virusscanner ze hiervoor gebruikten. Vijftien procent gaf aan over geen enkele anti-virusoplossing te beschikken.

De optie 'geen' is wel de eerste optie op het aanvraagformulier, toch zou het betekenen dat van de ruim 930.000 computers er 140.000 computers eerst geen beveiligingssoftware gebruikten.

Reacties (7)
04-01-2013, 18:09 door 0101
En het is natuurlijk ook zo dat scholen die al een antivirus hebben minder snel geneigd zijn om van de actie van Avast! gebruik te maken.

Ik denk dus dat het in de praktijk wel meevalt.
05-01-2013, 00:08 door Anoniem
Wanneer komt deze actie naar Nederland, ik moet de server van school nog eens beveiligen. Op de clients staat wel MSE of op recentere Avast omdat hij toch een stuk beter uit de test komt. Nu de server nog maar had nog geen gratis versie gevonden en ik probeer de kosten zo laag mogelijk te houden.
05-01-2013, 09:40 door Anoniem
"En het is natuurlijk ook zo dat scholen die al een antivirus hebben minder snel geneigd zijn om van de actie van Avast! gebruik te maken."

Wat heeft dat te maken met het invullen dat je geen AV software gebruikt ?
06-01-2013, 23:45 door xclude
Due to budget cuts,15% US schools have no antivirus protection.
Avast gives US schools & libraries free security. sbks.co/3uxwnp/
07-01-2013, 10:14 door Ler0y JenKins
Door Anoniem: Wanneer komt deze actie naar Nederland, ik moet de server van school nog eens beveiligen. Op de clients staat wel MSE of op recentere Avast omdat hij toch een stuk beter uit de test komt. Nu de server nog maar had nog geen gratis versie gevonden en ik probeer de kosten zo laag mogelijk te houden.

Wat ik zelf draai, en zelf erg tevreden over ben, is deze combinatie:
- Microsoft Security Essentials, Waarom? MSE is compatibel met elke andere virusscanner, belast je systeem weinig en is gratis.
- Malware Bytes Anti-Malware, Waarom? Reusachtige virusdatabase, heeft mij al miljoenen keren gered. Gratis te gebruiken. Heeft geen Realtime Scanner, alleen als je de betaalde versie neemt. Maar om de zoveel tijd een keer scannen is prima.
- Bitdefender 60 Second, Waarom? Last Resort mini-virusscannertje. Altijd fijn om die als back-up virusscanner te hebben. Is ook compatibel met elke andere virusscanner.

Dit is allemaal gratis, ik draai het gratis op mijn systemen en heb nooit ergens last van. MalwareBytes heeft mij bij klanten echt heel vaak gered, waardoor ik er echt heel erg tevreden over ben. Wat als IT'er ook handig is, is en USB stickje aanschaffen met leuke tools zoals Autoruns, TDSS Killer, Combofix, CCleaner. Die heb ik altijd op zak.

En als je toch wilt betalen voor goede beveiliging, Bitdefender en Kaspersky hebben de beste pakketten. Die zou ik aanschaffen.

Gratis, goede beveiliging. Wat wilt een ICT'er nog meer? (Retorisch)
07-01-2013, 10:31 door User2048
Door Anoniem: "En het is natuurlijk ook zo dat scholen die al een antivirus hebben minder snel geneigd zijn om van de actie van Avast! gebruik te maken."

Wat heeft dat te maken met het invullen dat je geen AV software gebruikt ?

Scholen die al een virusscanner hebben, hebben waarschijnlijk niet gereageerd. De juiste conclusie zou moeten zijn dat 15% van de scholen die gereageerd hebben geen virusscanner hebben.
07-01-2013, 11:34 door Anoniem
Als ChromeOS wat populairder was geworden op scholen, dan had dat cijfer van die 15% een heel stuk hoger kunnen zijn, en heel wat anders betekent. ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.