image

200 aanvallen op Amerikaanse SCADA-systemen

maandag 7 januari 2013, 10:41 door Redactie, 0 reacties

Het afgelopen jaar vonden er bijna 200 aanvallen tegen Amerikaanse industriële-systemen plaats, aldus het Industrial Control Systems Cyber Emergency Response Team (ICS-CERT) van de Amerikaanse overheid. Van de 198 gerapporteerde cyberincidenten ging het in 41% van de gevallen om bedrijven uit de energiesector. 23 organisaties werden geholpen nadat ze door een spear phishingaanval waren getroffen.

"Analyse van de aangevallen systemen wijst erop dat informatie over de ICS/SCADA-omgeving, waaronder gegevens die remote toegang zouden geven, waren gestolen", aldus een rapport van het ICS-CERT.

Malware
Het onderzoek naar de phishingaanvallen leverde 50 malware-exemplaren en kwaadaardige bestanden, 20 e-mails en 38 images van harde schijven op om de omvang van de infecties te bepalen en de technieken en tactieken te bepalen die de aanvallers gebruikten. Bij twee organisaties die door de campagne besmet waren geraakt bood het ICS-CERT 'on site' ondersteuning.

"Het ICS-CERT blijft organisaties met deze campagne ondersteunen, alsmede andere Advanced Persistent Threats (APT) activiteit die invloed op de kritieke infrastructuur heeft."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.