image

Helft consumenten wil mobiel betalen met korting

maandag 7 januari 2013, 16:46 door Redactie, 2 reacties

De helft van de Britse consumenten wil een mobiele portemonnee als ze korting bij het gebruik ervan krijgen. Een zelfde percentage wil via de smartphone betalen als hun zorgen over de veiligheid worden weggenomen. Dat blijkt uit onderzoek van ICM Research onder 2.000 Britten. Hoewel er nog maar weinig winkels mobiel betalen ondersteunen, zou 34% de dagelijkse boodschappen hier nu al mee willen betalen.

Om de smartphone als mobiele portemonnee te gebruiken zien de gebruikers graag extra beveiligingsmaatregelen tegemoet. Zo wil 56% de garantie dat financiële verliezen door de bank worden gedekt. 43% wil bij elke transactie een pincode invoeren. Het op afstand uitschakelen van de portemonnee wordt door 40% gewenst.

Ook een dagelijkse limiet op uitgaven (34%), gezichtsherkenning (33%) en stemherkenning (24%) worden als acceptabele beveiligingsmaatregelen gezien.

Contracten
Naast het ondersteunen van mobiel betalen door winkels, blijkt dat veel smartphones nog niet over een Near Field Communication (NFC) beschikken, waardoor contactloos betalen nog niet mogelijk is. Een grote hindernis volgens ICM Research is dat veel consumenten aan lange contracten vastzitten en niet van plan zijn om die voor een smartphone met NFC open te breken.

Reacties (2)
07-01-2013, 18:52 door WesleySmalls
"Helft consumenten wil met meloenen betalen met korting". Zolang je ze korting geeft op wat dan ook, willen sowieso meer mensen het, het geeft geen suggestie van wens binnen de bevolking. Een betere vraag was geweest of consumenten mobiel willen betalen. 'met korting' is nooit een goede toevoeging aan een onderzoeksvraag naar mijn mening
07-01-2013, 21:24 door johanw
Inderdaad, degene die dit onderzoek heeft uitgevoerd zal wel als opdracht gekregen hebben om er voor te zorgen dat het lijkt of veel mensen dit willen. Korting ga je niet krijgen, winkeliers zitten hier niet op te wachten. Weer nieuwe betaalkastjes kopen.

Je kunt het resultaat ook anders lezen: de helft van de mensen wil absoluut niet mobiel betalen, zelfs niet als ze er korting mee zouden krijgen. Dit gaat dus geheid floppen als men het gaat invoeren, net als de chipknip die alleen gebruikt wordt op plaatsen waar je niet anders kunt betalen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.