image

Theatervoorstelling politie over online seksueel misbruik

maandag 7 januari 2013, 17:10 door Redactie, 1 reacties

De Politie Noord heeft samen met een theatermaker een educatieve theatervoorstelling gemaakt om jongeren en ouders voor online seksueel misbruik te waarschuwen. Door middel van try-outs zijn jongeren en ouders, maar ook scholen, hulpverleners en de politie betrokken geweest bij de ontwikkeling van "Iets dat niemand weet". De voorstelling is onderdeel van het preventieproject 'Ons kind niet'.

De voorstelling is geschikt voor ouders van leerlingen van groep 7 en 8 in het basisonderwijs en voor jongeren in het voortgezet onderwijs. De theatervoorstelling wordt gespeeld op scholen en ouderavonden in de drie noordelijke provincies. Het verhaal wordt verteld door de acteurs Albert Secuur, Dorine Niezing en Karisha Albers.

Bewust
"Grooming vindt op zo'n geraffineerde wijze plaats onder valse voorwendselen. Ik vond dat hiervoor aandacht moest komen. Daarom ben ik een groot voorstander en verheugd dat deze voorstelling van de grond is gekomen en hoop dat we daarmee de jongeren beter en meer bewust kunnen maken van de gevaren die op internet plaatsvinden", aldus Monique van der Geest, teamchef recherche Politie-eenheid Noord Nederland.

"Sommige zaken zijn schrijnend en laten jaren lang hun sporen na. De productie is door politie Noord-Nederland gefinancierd. Als de voorstelling een succes wordt zal gekeken worden of deze landelijk uitgerold gaat worden." De première van Iets dat niemand weet, vindt plaats op donderdag 14 februari in schouwburg de Lawei in Drachten.

Reacties (1)
08-01-2013, 07:41 door [Account Verwijderd]
Kijk dat noem ik nu eens een goed initiatief! Petje af.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.