image

Japanner steelt gegevens 22,6 miljoen mensen via smartphone

dinsdag 22 juli 2014, 16:57 door Redactie, 0 reacties

De Japanse systeemingenieur die vorige week werd opgepakt wegens diefstal van klantgegevens blijkt informatie van 22,6 miljoen mensen via zijn smartphone te hebben meegenomen. Ook zouden de gegevens van 400.000 andere mensen via andere kanalen zijn gelekt, zo blijkt uit onderzoek.

De zaak draait rond de 39-jarige Masaomi Matsuzaki, die als systeemingenieur bij Benesse Holdings was gedetacheerd. Volgens de politie zou hij zijn inloggegevens hebben gebruikt om toegang tot de klantendatabase van het bedrijf te krijgen, die hij vervolgens op zijn smartphone kopieerde. In eerste instantie werd gesteld dat het om de gegevens van 7,6 miljoen mensen ging, maar nu blijkt dat de gegevens van 23 miljoen mensen zijn buitgemaakt.

Benesse Holdings biedt onder andere allerlei educatieve magazines en cursussen aan. De gestolen informatie heeft echter ook betrekking op andere diensten die het bedrijf via andere dochterondernemingen aanbiedt en die op evenementen waren verzameld. Matsuzaki bekende tijdens het politieverhoor dat hij de informatie aan een derde partij had verkocht, die zo de klanten met allerlei commerciële aanbiedingen kon benaderen. Het ontvangen geld zou de ingenieur inmiddels hebben vergokt, zo meldt de Japan Times.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.