image

Dochter Google-topman laat laptop in China wegens malware

zondag 20 januari 2013, 17:12 door Redactie, 4 reacties

De dochter van Google-topman Eric Schmidt, die onlangs samen met haar vader Noord-Korea bezocht, besloot haar laptop niet naar het land mee te nemen uit angst voor malware. De missie van Schmidt in Noord-Korea zou zowel een "privé als humanitair karakter hebben. Hij werd vergezeld door de voormalige Amerikaanse gouverneur Bill Richardson.

Eén van de doelen was de vrijlating van een gevangen genomen Amerikaan. Daarnaast pleitte Schmidt in de stalinistische staat voor een open en vrij internet. Het reisgezelschap bestond uit negen mensen, die allen besloten om geen communicatiemiddelen mee te nemen.

"We lieten onze telefoons en laptops in China achter, aangezien we gewaarschuwd waren dat ze die in Noord-Korea in beslag zouden nemen en mogelijk met allerlei malware zouden infecteren", laat Sophie Schmidt op haar eigen blog weten.

China
Tijdens de Olympische Spelen in China waarschuwden Amerikaanse inlichtingendiensten reizigers nog om geen laptops en smartphones naar China mee te nemen, uit angst voor spionage. Volgens de inlichtingendiensten zouden buitenlandse spionnen het steeds vaker op Amerikaanse zakenreizigers en politici hebben voorzien die naar het buitenland afreizen.

Zo zouden laptops tijdens douane controles of in hotelkamers worden gekopieerd, installeert men spyware op BlackBerry's en gebruikte men Bluetooth om elektronische apparaten "leeg te zuigen".

Reacties (4)
20-01-2013, 21:19 door Anoniem
Ze houden er rare acties op na dus. Beetje apart. Moet je dan 1-2 uur wachten voordat ze je hdd hebben gekopieerd? Beetje raar.
21-01-2013, 06:22 door Anoniem
"We lieten onze telefoons en laptops in China achter" dus in plaats van Noord Koreaanse malware zit er nu Chinese op. Thuis zijn dit weer leuke speeltjes voor de NSA / Secret Service / FBI.
21-01-2013, 10:09 door Anoniem
Daarom is mijn laptop harddrive ook Linux met full harddrive encryptie.
21-01-2013, 10:14 door Mysterio
Hmmpfff... het zou juist een mooie aangelegenheid zijn geweest om die eventuele malware eens grondig te kunnen onderzoeken op een mooi lab in de US. Angst is een slechte raadgever.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.