image

Malware-wedstrijd voor vrouwelijke hackers

zondag 20 januari 2013, 17:35 door Redactie, 0 reacties

Het analyseren en uit elkaar halen van software wordt vooral gedomineerd door mannen, maar een bekende hacker wil hier verandering in brengen. Reverse engineering goeroe Thomas "Halvar Flake" Dullien, oprichter van het door Google overgenomen Zynamics, heeft een wedstrijd uitgeschreven waar alleen vrouwen aan deel mogen nemen. Dullien spreekt in april tijdens de Syscan conferentie in Singapore.

Hij besloot zijn sprekershonorarium te gebruiken voor het uitschrijven van een wedstrijd. Als onderdeel van de wedstrijd moeten de vrouwelijke reverse engineers een "bijzonder interessant stukje malware" analyseren. Vervolgens moeten de features en mogelijkheden van de malware worden gedocumenteerd, alsmede de anti-reverse engineermaatregelen die de software toepast.

Als laatste moet deze informatie zo worden gepresenteerd dat een leek, met een achtergrond in informatica of computer security, alles begrijpt. De winnaar krijgt een verzorgde reis naar en toegang tot de Syscan conferentie in Singapore.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.