image

Mozilla blokkeert Firefox-malware

woensdag 23 januari 2013, 11:05 door Redactie, 1 reacties

Mozilla is begonnen met het blokkeren van verschillende kwaadaardige Firefox-extensies die in werkelijkheid malware zijn. De kwaadaardige add-ons hebben als naam Codec, Codec-C en Codec-M en zijn aan de add-on blocklist toegevoegd. Volgens Mozilla's Jorge Villalobos gaat het hier om een nieuw soort block, waarbij meerdere add-ons tegelijkertijd worden geblokkeerd.

Dit is nu gebeurd bij alle Firefox-gebruikers die de extensies in kwestie hadden geïnstalleerd. Villalobos merkt op dat Mozilla gebruikers de mogelijkheid wil geven om te reageren in het geval de blokkade onterecht is.

Geen van de auteurs of gebruikers van de kwaadaardige Codecs reageerden, maar wel bleek dat de Battlefield Play4Free-extensie ten onrechte werd geblokkeerd. Deze extensie van spelontwikkelaar Electronic Arts is verplicht om het gratis online computerspel Battlefield Play4Free te spelen. Inmiddels heeft Mozilla deze blokkade opgeheven.

Reacties (1)
23-01-2013, 13:16 door Anoniem
ik vraag me af of het 'onterecht' was dat Battlefield Play4Free geblocked werdt omdat mensen gingen zeuren dat ze het nodig hadden, of dat Battlefield Play4Free daadwerkelijk niet allerlei systeem- en privegegevens doorsluist naar het internet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.