image

Skype springplank voor computerwormen

woensdag 23 januari 2013, 11:26 door Redactie, 8 reacties

Skype is een populaire manier voor computerwormen om zich te verspreiden, zo zijn er in korte tijd verschillende wormen ontdekt. Naast de Dorkbot van vorig jaar, viel onlangs de Shylock-malware op. Een banking Trojan die geld van online bankrekeningen steelt. Trend Micro waarschuwt nu voor de Bublik-, Phorpiex- en Peskywormen, die ook de populaire VoIP-software gebruiken om computers te besmetten.

De Bublikworm downloadt en laadt aanvullende plug-ins. Deze plug-ins hebben de mogelijkheid om de Skype chatgeschiedenis te verwijderen. De Phorpiexworm besmet zowel USB-sticks als Skype-gebruikers en doet dit, net als de Bublikworm, door links naar contacten van besmette gebruikers te sturen. Deze links wijzen weer naar de malware.

Ook maakt Phorpiex verbinding met een specifieke IRC-server en verstuurt e-mailberichten met een bijlage, wat in werkelijkheid een kopie van de worm is. Ook downloadt Phorpiex de Peskyworm, die weer verschillende Skypeberichten genereert. Phorpiex blijkt vooral een Japanse aangelegenheid, aangezien 83% van de infecties in Japan werd gevonden.

Reacties (8)
23-01-2013, 11:40 door FSF-Moses
Dat kan nog wat worden als zo rond 15 maart nagenoeg alle MSN gebruikers door Microsoft gedwongen worden over te stappen op Skype. Of je stapt over op een variant maar daar rijst het volgende probleem: 'maar iedereen zit op Skype!' Er schijnt nogal wat 'ik klik overal op want het komt toch van één van mijn vrienden' volk tussen te zitten.
Persoonlijk zie ik het niet goed komen op die manier.

Als ik wil chatten, ga ik op bezoek of ik pak even de telefoon. Gaat nog een stuk sneller en duidelijker ook ;)
23-01-2013, 13:06 door Anoniem
Hey ik heb foto's van je gevinden, ik heb ze waardeerd met 10 punten.
klik hier om de foto's te bekijken. ...................... click.

Zucht.
23-01-2013, 14:48 door Anoniem
Door Redactie: Skype is een populaire manier voor computerwormen om zich te verspreiden, zo zijn er in korte tijd verschillende wormen ontdekt.
Skype is een merknaam van Microsoft, is niet?
23-01-2013, 16:12 door Anoniem
Het lijkt wel sinds microsoft het (skype) overgenomen heeft een pandemie van rariteiten ,wormen en andere ongenode gasten op je pc .Dat beloofd wat voor de toekomst zeg .
23-01-2013, 16:25 door Anoniem
Volgens mij kan je niet zeggen "Iedereen zit op skype", er zit namelijk bijna niemand meer op msn. Iedereen zit op Facebook
23-01-2013, 19:21 door Anoniem
Door FSF-Moses: Dat kan nog wat worden als zo rond 15 maart nagenoeg alle MSN gebruikers door Microsoft gedwongen worden over te stappen op Skype. Of je stapt over op een variant maar daar rijst het volgende probleem: 'maar iedereen zit op Skype!' Er schijnt nogal wat 'ik klik overal op want het komt toch van één van mijn vrienden' volk tussen te zitten.
Persoonlijk zie ik het niet goed komen op die manier.

Als ik wil chatten, ga ik op bezoek of ik pak even de telefoon. Gaat nog een stuk sneller en duidelijker ook ;)

Dat had je met MSN ook. 80% van de mensen in mijn lijst klikken maar raak. "Gratis spelletje? Leuk! *KLIK*" dus dat Skype steeds populairder zal worden onder malwareverspreiders is logisch.

btw. Leuk dat je bij de mensen op bezoek gaat waar je mee wilt chatten. Betekend dat ook dat je elke week naar Verweggistan gaat, omdat een van je vrienden daar toevallig woont?
24-01-2013, 10:06 door Anoniem
Overgenomen door Microsoft en nu al overladen met malware en virussen. Wie had dat kunnen bedenken?
24-01-2013, 16:34 door Anoniem
Dit is me niks nieuws. Wist ik al vanaf het begin dat ik het gebruik. Het is gewoon een speeltuin voor scriptkiddies.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.