image

Creditcarddiefstal kost Target 110 miljoen dollar

woensdag 6 augustus 2014, 12:37 door Redactie, 1 reacties

De grootschalige creditcarddiefstal bij Target heeft de Amerikaanse winkelketen al 110 miljoen dollar gekost, zo laat het bedrijf in een vooruitblik op de resultaten van het tweede kwartaal weten. Aanvallers wisten bij de winkelketen in te breken en installeerden vervolgens malware op de kassasystemen.

Daarmee werden de gegevens van 40 miljoen credit- en debitcards van klanten gestolen. Ook werden de persoonsgegevens van 70 miljoen klanten buitgemaakt. De inbraak die in het vierde kwartaal van 2013 plaatsvond is nog steeds merkbaar op de balans. De gemaakte kosten zouden in het tweede kwartaal al de 148 miljoen dollar zijn gepasseerd.

De verzekering vergoedde echter 38 miljoen dollar, waardoor de nettoschade 110 miljoen dollar bedroeg. Target sluit echter niet uit dat de totale kosten van de data-inbraak uiteindelijk hoger zullen uitpakken, aangezien veel claims nog niet zijn afgehandeld.

Reacties (1)
06-08-2014, 12:55 door Anoniem
Succesverhaal vanuit "big data"
Marketing was het paradepaardje waar alles heen ging. Voor SIEM aanpak was het jammer maar helaas. Het had mogelijk de impact op tijd kunnen inperken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.