image

Anonymous-leden veroordeeld wegens DDoS-aanval

vrijdag 25 januari 2013, 14:45 door Redactie, 0 reacties

Drie Britse mannen die in de naam van Anonymous de websites van verschillende bedrijven aanvielen, zijn veroordeeld. De groep had het voorzien op websites van anti-piraterijorganisaties, maar ook MasterCard en PayPal moesten eraan geloven. De bedrijven werden aangevallen wegens het niet meer verwerken van donaties aan WikiLeaks.

Via Facebook, Twitter en andere sociale mediasites werden anderen opgeroepen om met de aanvallen mee te doen en werd er informatie over de aanvallen gepubliceerd. "De verdachten leverden de infrastructuur en tools voor volgers om de websites van bedrijven aan te vallen", aldus een verklaring van de Metropolitan Police.

De 27-jarige Ashley R. werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven maanden. De 24-jarige David G. kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf van 100 uur.

De 22-jarige Christopher W. werd in december al veroordeeld, maar de strafmaat van 18 maanden gevangenis werd nu bekendgemaakt. Volgende maand zal een vierde man van de groep worden veroordeeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.