image

Akamai ziet afname Telnet-aanvallen

vrijdag 25 januari 2013, 15:28 door Redactie, 2 reacties

Van alle aangevallen poorten op het internet kenden Telnet en Microsoft-DS in het derde kwartaal van 2012 de sterkste daling. Dat blijkt uit cijfers van internetgigant Akamai. Was in het tweede kwartaal nog 9,2% van de aanvallen op poort 23 gericht, in het derde kwartaal daalde dit met 1,6% naar 7,6%. Telnet (TELetype NETwork) is een netwerkprotocol om op afstand op een machine in te loggen.

Het wordt als onveilig beschouwd omdat gegevens via platte tekst verstuurd worden. Microsoft Directory Services, poort 445, kende met een daling van twee procent een nog sterkere afname.

30% van alle aanvallen die internetgigant Akamai waarnam was op deze poort gericht. Aanvallen op Microsoft SQL Server (poort 1433), Microsoft Terminal Services (poort 3389) en MySQL (poort 3306) kregen een kleine groei van het aantal aanvallen te verduren.

China
Verder bracht Akamai ook het aanvalsverkeer per land in kaart. Dan blijkt dat het aanvalsverkeer vanuit China in het derde kwartaal van vorig jaar verdubbelde naar 33%.

Deze stijging ging vooral 'ten koste' van andere landen, die het percentage van het verstuurde aanvalsverkeer licht zagen dalen. Alleen de VS kreeg er één procent bij en is voor 13% van het aanvalsverkeer verantwoordelijk.

Reacties (2)
25-01-2013, 21:09 door Anoniem
pff... als je een beetje hersenen hebt -
moeilijk met vele Nederlandse en zeker Franse "IT" ers die een bakker of slager opleiding hebben en de pretentie hebben
volwaardig te zijn-
ga je als je ooit poorten zonder veel moeite open zou moeten zetten die op z'n minst remappen. 3389->3340 bvb .
verder een ip block voor alle non locale IP ranges...
en ga zo voort
26-01-2013, 16:17 door spatieman
volgens de CN overheid, hebben ze geen hackers in dienst, of laat staan hackers in china.
echt waar !!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.