image

Ex-student aangeklaagd wegens computerfraude

zondag 27 januari 2013, 13:20 door Redactie, 5 reacties

In de Verenigde Staten is een voormalig student van de Universiteit van Illinois aangeklaagd wegens computerfraude en manipulatie van documenten. De politie kwam Daniel Beckwitt op het spoor toen er naar andere studenten een e-mail werd gestuurd waarin de antwoorden van nog te geven examens werden aangeboden. Beckwitt studeerde computer engineering aan de universiteit.

Dit jaar had hij zich echter niet ingeschreven. Tijdens het onderzoek naar de e-mails werden er in een laboratorium van de universiteit drie fysieke keyloggers ontdekt. De apparaten waren op de computers aangesloten en konden zo toetsaanslagen, waaronder gebruikersnamen en wachtwoorden, onderscheppen.

Foto
De eerste aanwijzing dat Beckwitt mogelijk betrokken was ontdekte de politie op een blog. Daar had iemand het hacken van universiteitspersoneel als zijn hobby opgegeven. Ook had deze gebruiker twee foto's geplaatst, waarvan één van Beckwitt was.

Tijdens de huiszoeking vonden agenten superlijm en verpakkingen die waarschijnlijk voor de keyloggers zijn gebruikt. De politie heeft de elektronische apparatuur van Beckwitt, in afwachting van een gerechtelijk bevel, nog niet kunnen onderzoeken.

Reacties (5)
27-01-2013, 14:38 door Anoniem
Klinkt een beetje alsof iemand anders deze Beckwitt verdacht wil maken. Zelf zou hij toch nooit z'n eigen foto plaatsen, zou je denken?! Lijkt erg vreemd...
27-01-2013, 22:06 door _____
Zo...heb alle superlijm weggegooid!

Er komen steeds meer verdachte producten bij.
28-01-2013, 08:43 door Anoniem
Tijdens de huiszoeking vonden agenten superlijm en verpakkingen die waarschijnlijk voor de keyloggers zijn gebruikt.

Wacht superlijm en verpakkingen.. Makes sense right...
28-01-2013, 08:58 door Anoniem
@ (*!*)
Als de chemische samenstelling van de gebruikte superlijm hetzelfde is als welke de student thuis heeft, dan is dat een extra indcatie dat he wellicht betrokken is.

Dit is vergelijkbaar met bandensporen. Er zullen meerdere auto's zijn met hetzelfde profiel, maar komt het profiel overeen, evenals de kleur en de vorm van de auto aldus een getuigeverklaring, en blijkt een verdachte aan de hand van zijn telefoongegevens in de buurt te zijn geweest, dan begint dat een aardige opstapeling te worden. Niet genoeg voor een veroordeling, maar wellicht wel inmiddels genoeg voor een huiszoeking of in iedergeval een goed gesprek.
28-01-2013, 16:38 door RickDeckardt
Oh fuk, heb thuis ook superlijm en verpakkingen liggen! *rent hard weg*
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.