image

Belgisch bedrijf betaalt losgeld voor gestolen gegevens

zondag 27 januari 2013, 13:25 door Redactie, 4 reacties

De hackergroep Rex Mundi die onlangs de gegevens van honderden klanten van het Belgische kredietbureau Buy Way wist te stelen, heeft de data niet openbaar gemaakt zoals werd gedreigd. De groep wist via de website toegang tot de database te krijgen, waarin de gegevens van 580 mensen stonden die een lening bij het kredietbureau hadden aangevraagd.

Het ging om namen, geboortedata, e-mailadressen en telefoonnummers, alsmede het te lenen bedrag en het doel van de lening. Buy Way moest 20.000 euro betalen, anders zou Rex Mundi de gegevens online zetten, net als bij het Canadese uitzendbureau Drake International gebeurde. Ook dat bedrijf werd gehackt, maar weigerde te betalen.

Losgeld
Buy Way stelde in een verklaring dat het niet op de eisen van de aanvallers zou ingaan. Via Twitter laat Rex Mundi nu weten dat een ander Belgisch bedrijf een aanbieding heeft gedaan om de gegevens te kopen. De data wordt dan ook niet online geplaatst.

Eerder wist de groep bij het Nederlandse uitzendbureau Accord, het Belgische financiële bedrijf Elantis, het Belgische uitzendbureau AGO Interim en de Franse kredietverstrekker Credipret in te breken.

Reacties (4)
27-01-2013, 17:54 door Anoniem
Wat zou nu erger zijn? Die gegevens op PasteBin of een ander bedrijf die er zelfs geld voor over heeft. Als klant zou ik goed p* ssig zijn.
27-01-2013, 18:28 door Anoniem
Zou het de concurrent zijn? Of toch wat anders? Kijken wat er gebeurt.
27-01-2013, 20:39 door John Scatman
[...] Het ging om namen, geboortedata, e-mailadressen en telefoonnummers, alsmede het te lenen bedrag en het doel van de lening. [...]

[...]Via Twitter laat Rex Mundi nu weten dat een ander Belgisch bedrijf een aanbieding heeft gedaan om de gegevens te kopen. De data wordt dan ook niet online geplaatst.[...]

Ok, en wie gelooft er dat? Wie betaalt er voor zoeits? Ofwel heeft die "Rex Mundi" totaal niets, ofwel durft hij het niet.

Ik dacht dat die Rex Mundi gewoon een "script kiddie" was, die bedrijven oplicht. Nu klinkt dat zelfs niet meer geloofwaardig,
28-01-2013, 10:29 door Anoniem
Wie betaalt er voor zoeits?
Je moet eens weten wat voor databases met (privé)data je allemaal kunt kopen op de legale markt. Laat staan wat je in het zwarte circuit kunt krijgen. Het kan dus best waar zijn maar inderdaad, het kan ook pure bluf zijn.
Zoals altijd mijn advies: niet betalen. Dit soort criminelen zijn nooit te vertrouwen en als je wel betaald hou je ze in stand, kan het later mogelijk je reputatie schaden en kun je mogelijk nog een keer worden gechanteerd met dezelfde gegevens.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.