image

Microsoft waarschuwt voor blokkade oude Java-versies in IE

donderdag 14 augustus 2014, 12:04 door Redactie, 0 reacties

Microsoft heeft bedrijven en organisaties gewaarschuwd voor de naderende blokkade van oude Java-versies in Internet Explorer. Om gebruikers te beschermen zal Microsoft vanaf 9 september verouderde Java-plug-ins blokkeren. Gebruikers krijgen dan op websites die Java gebruiken een waarschuwing te zien.

De waarschuwing meldt dat Java is geblokkeerd omdat het een verouderde versie betreft. Vervolgens krijgen gebruikers de optie om naar de meest recente versie te updaten of de waarschuwing te negeren. Oorspronkelijk zou de maatregel dinsdag 12 augustus ingaan, maar Microsoft heeft dit nu naar 9 september verschoven. De IE-update die de maatregel implementeert, MS14-051, is afgelopen dinsdag al via Windows Update uitgerold.

"Veel klanten zijn van Java-gebaseerde applicaties afhankelijk die mogelijk met deze verandering te maken krijgen. Het wordt dus ten zeerste aangeraden dat klanten de update testen en verifiëren dat ze de laatste versie gebruiken", zegt Microsofts Tim Rains. Volgens Rains is het een belangrijke maatregel om internetgebruikers te beschermen. Uit onderzoek van Microsoft uit 2013 bleek dat Java-exploits zeer geliefd zijn bij cybercriminelen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.