image

Bank VS aangeklaagd na cyberdiefstal van 327.000 dollar

donderdag 14 augustus 2014, 12:39 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaanse bank is door een Amerikaans constructiebedrijf aangeklaagd nadat cybercriminelen via malware 327.000 dollar van de bankrekening wisten te stelen. TEC Industrial was in mei 2012 het doelwit van een aanval, waarbij de computer van de financieel controller met malware besmet was geraakt.

Toen de controller op 8 mei 2012 op de banksite probeerde in te loggen om de salarissen over te maken kreeg ze een foutmelding. De vrouw belde de bank over de problemen en kreeg te horen dat er waarschijnlijk onderhoud aan de website gaande was en ze de salarissen ook via het lokale bankkantoor kon overmaken, wat ze deed.

Op 9 mei belde de bank het bedrijf om goedkeuring voor het overmaken van de salarissen te krijgen. De bank en TEC Industrial hadden een afspraak waarbij de bank alle betalingen via de telefoon bevestigde. Volgens het bedrijf had de bank echter ook een betaling van 327.000 dollar goedgekeurd zonder eerst te bellen. Het geld was naar 55 katvangers overgemaakt.

De bank wist uiteindelijk 135.000 dollar terug te krijgen, waardoor het bedrijf met een schadepost van 192.000 dollar bleef zitten. Bedrijven zijn in de VS in tegenstelling tot consumenten niet beschermd tegen fraude met internetbankieren. TEC Industrial heeft de bank nu wegens grove nalatigheid, opzettelijk verzwijgen en contractbreuk aangeklaagd, zo meldt IT-journalist Brian Krebs.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.