image

Microsoft overwoog naamswijziging Internet Explorer

vrijdag 15 augustus 2014, 10:18 door Redactie, 7 reacties

Binnen Microsoft is nagedacht over een naamswijziging van Internet Explorer, zo hebben de ontwikkelaars van de browser laten weten. Vanwege de gebrekkige ondersteuning van webstandaarden in oude versies en vele veiligheidsproblemen heeft IE bij veel mensen nog altijd een negatief imago.

Tijdens een "Ask me Anything" sessie op Reddit werd het ontwikkelteam dan ook gevraagd of er ooit een naamswijziging is overwogen. Volgens Jonathan Sampson is dit intern bij Microsoft voorgesteld. "Ik herinner een vrij lange e-mailwisseling waar tal van mensen er gepassioneerd over discussieerden." Sampson merkt op dat er tal van ideeën rondgaan om van de "negatieve percepties" los te komen die niet meer voor de meest recente IE-versie zouden opgaan.

Ook David Catuhe van het ontwikkelteam laat weten dat er veel dingen aan het veranderen zijn. Hij wijst naar de recent aangekondigde maatregel om vanaf 2016 maar één versie van de browser op een specifieke Windowsversie te ondersteunen. Daarnaast zal Microsoft vanaf volgende maand onveilige Java-plug-ins in IE blokkeren. De maatregel zal uiteindelijk ook voor andere plug-ins gaan gelden.

Een bloeiend ecosysteem van extensies zoals bij Firefox en Chrome zit er voorlopig echter nog niet in. De ontwikkelaars erkennen dat de ondersteuning van extensies in IE beter kan. In de "metroversie" van IE worden extensies niet eens ondersteund. Op de korte termijn wil Microsoft er echter vooral voor zorgen dat gebruikers up-to-date plug-ins gebruiken, aangezien dit voor beveiligings- en prestatieproblemen kan zorgen.

Reacties (7)
15-08-2014, 11:32 door Spiff has left the building - Bijgewerkt: 15-08-2014, 11:33
Een naamswijziging om een negatief imago kwijt te raken dat doet mij juist negatief aan.
Een imago-verbetering heeft tijd nodig, en zal moeten komen van veranderingen ten opzichte van de oude negatieve situatie, en van bekendheid met die veranderingen, zeker niet van een naamswijziging.
Ha, ik herinner me de naamswijziging van Windscale naar Sellafield, dat deed beslist niets tegen het negatieve imago. Integendeel misschien zelfs, het versterkte eerder de negatieve associaties.
Voor IE zal de imago-verbetering moeten komen van duidelijkheid over de veranderingen ten opzichte van IE onder XP.
15-08-2014, 11:42 door Duck-man
Hij wijst naar de recent aangekondigde maatregel om vanaf 2016 maar één versie van de browser op een specifieke Windowsversie te ondersteunen.
Dus heb je niet de nieuwste Windows dan heb je dus ook niet de nieuwste IE. Vind het nu al raar dat MS niet de nieuwste IE uit brengt voor de dan ondersteunde Windows versies maar dat wordt dus alleen maar erger.

Gij zult de nieuwste Windows kopen! Anders is uw veiligheid in gevaar!

FF offtopic W8,1 loopt op dit moment vast tijdens de update (in VirtualBox) :"(

Misschien moet alles bij MS eens op de schop. Andere naam voor hun OS andere kernel etc. Waarom eigenlijk? Mensen kopen het toch wel.
15-08-2014, 11:50 door Spiff has left the building
Door Duck-man:
Dus heb je niet de nieuwste Windows dan heb je dus ook niet de nieuwste IE. Vind het nu al raar dat MS niet de nieuwste IE uit brengt voor de dan ondersteunde Windows versies maar dat wordt dus alleen maar erger.
Gij zult de nieuwste Windows kopen! Anders is uw veiligheid in gevaar!
Dat laatste niet per se.
IE9 onder Vista kan niet worden geupgrade naar IE11, maar krijgt uiteraard wel netjes security-updates.
En de ten opzichte van IE9 in IE11 toegevoegde security-maatregelen zijn niet van die aard dat IE9 als veel onveiliger dan IE11 kan worden beschouwd.

Door Duck-man:
FF offtopic W8,1 loopt op dit moment vast tijdens de update (in VirtualBox) :"(
Misschien hieraan gerelateerd?
http://tweakers.net/nieuws/97850/windows-81-start-bij-sommige-gebruikers-niet-meer-op-na.html
http://webwereld.nl/beveiliging/83543-windows-8-1-op-zwart-door-microsoft-patch
15-08-2014, 11:57 door Anoniem
Misschien eerst dan een goede browser releasen? Met IE11 breken enorm veel sites binnen ons bedrijf (beheerpagina's van modems / routers ed), tenzij je in compatibility mode draait. Op IE10 zijn weer andere sites kapot.
Op chrome heb ik dit nooit en werkt vrijwel iedere site. Sites die niet werken onder firefox, werken structureel niet ongeacht de versie. IE is de enige browser die bij iedere update weer wat anders sloopt. Het negatieve imago wat het kreeg met IE6 is naar mijn mening nog lang niet verdwenen.
15-08-2014, 13:51 door Anoniem
Het zou op zich wel verstandig zijn om de naam te veranderen, vanwege de verwarring tussen "explorer" en "internet explorer"
die je vaak hebt als je probeert om informatie uit mensen te peuren die met een probleem zitten.
Dat is het zelfde als met "outlook" en "outlook express".
Als je er als bedrijf voor kiest om totaal ongerelateerde producten met namen aan te duiden waarvan de een een extra
woord bij de ander is, dan vraag je om verwarring en problemen. Dat zou een bedrijf als Microsoft niet moeten doen.
Mensen korten namen af in spraakgebruik, en dat geeft totale verwarring.
15-08-2014, 15:23 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 13:51 uur:
Het zou op zich wel verstandig zijn om de naam te veranderen, vanwege de verwarring tussen "explorer" en "internet explorer" die je vaak hebt als je probeert om informatie uit mensen te peuren die met een probleem zitten.
Dat is het zelfde als met "outlook" en "outlook express".
Outlook Express is uitlopend met XP, dus dat lost zich op een gegeven moment wel op, maar je hebt beslist gelijk betreffend verwarring van Internet Explorer en Windows Explorer, om die reden zou een naamsverandering van een van die twee best slim zijn. Al staat dat los van een naamswijziging om een negatief imago kwijt te raken.
15-08-2014, 21:44 door Anoniem
Windscale ging na de ramp Sellafield heten en de Herald of free Enterprise werd nadat ze hem weer droog hadden gewreven en opnieuw in de vaart namen omgedoopt naar Flushing Range .

En zo zijn er nog voorbeelden genoeg dat ze na een fiasco eerder aan een naamsverandering denken dan aan een serieuze verbetering van het product .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.