image

Golf van kwaadaardige extensies in Chrome Store

donderdag 31 januari 2013, 13:04 door Redactie, 4 reacties

In de officiële Chrome Web Store zijn tal van kwaadaardige extensies ontdekt, die opnieuw worden geüpload zodra Google ze verwijdert. Volgens het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab is er dan ook sprake van een waar kat-en-muisspel. In het meest recente geval zijn de kwaadaardige extensies op Turkse Chrome-gebruikers gericht.

Via gehackte Facebook-accounts worden links naar vrienden gestuurd. De links wijzen naar een pagina die zich als update voor Google Chrome voordoet. Op de pagina worden gebruikers ook geholpen hoe ze de update kunnen installeren. Naast een Chrome update doen de aanvallers de kwaadaardige extensies ook als Flash Player voor.

Google
De extensie geeft de aanvallers toegang tot alle gegevens die de gebruiker in de browser opslaat of bekijkt, waaronder surfgeschiedenis, cookies en alle data die gekopieerd en geplakt wordt.

"We hebben alle kwaadaardige extensies aan Google gerapporteerd, waarna ze snel verwijderd zijn, maar de cybercriminelen blijven er continu meer en meer uploaden", zegt Fabio Assolini.

Reacties (4)
31-01-2013, 14:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-01-2013, 15:17 door Anoniem
Waarom rapporteert Google er zelf niet over ? Google en ook Mozilla moeten veel meer doen om dergelijke malware te weren.
31-01-2013, 17:49 door rctgamer3
1. Review extensions voordat ze in de store verschijnen
2. ?????
3. PROFIT!

Door Anoniem: Waarom rapporteert Google er zelf niet over ? Google en ook Mozilla moeten veel meer doen om dergelijke malware te weren.
Wat heeft Mozilla hier mee te maken?
01-02-2013, 13:58 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.