image

FBI gaat dit jaar 152 nieuwe cyberagenten werven

maandag 18 augustus 2014, 11:39 door Redactie, 0 reacties

De FBI is van plan dit jaar 152 nieuwe cyberagenten te werven als onderdeel van het "Next Generation Cyber" initiatief, waardoor de opsporingsdienst nog meer cyberincidenten en dreigingen kan onderzoeken. In 2015 wil de FBI over 750 cyberagenten beschikken, van de in totaal 13.000 agenten die het heeft.

De belangrijkste cyberdivisie van de FBI bevindt zich in Pittsburgh. Deze afdeling was medeverantwoordelijk voor het onderzoek naar vijf Chinese militairen die onlangs door het Amerikaanse Ministerie van Justitie wegens cyberspionage werden aangeklaagd. Vanwege veiligheidsoverwegingen wil de FBI echter niet zeggen uit hoeveel man de divisie in Pittsburgh bestaat of hoeveel nieuwe agenten hier aan zullen worden toegevoegd, zo meldt de Associated Press.

Wel zou de divisie een "modelaanpak" voor het onderzoeken en voorkomen van cybercrime hebben ontwikkeld, in samenwerking met de officier van justitie van Pittsburgh, academici en private IT-bedrijven. De samenwerking heeft in het verleden al tot successen geleid, waarbij in 2012 een man kon worden opgepakt die bommeldingen via e-mail verstuurde.

Volgens FBI-directeur James Comey maken criminelen steeds vaker gebruik van het internet en is het belangrijk dat de opsporingsdienst op het internet patrouilleert en actief is, zonder dat hierbij de privacy en andere burgerrechten in het geding komen. "We moeten het op een manier patrouilleren die transparant voor goede en beangstigend voor slechte mensen is", aldus Comey.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.