image

Microsoft dicht certificaat-lek in Outlook app voor Android

maandag 18 augustus 2014, 11:09 door Redactie, 0 reacties

Een lek in de Outlook app voor Android, waardoor gebruikers kwetsbaar voor een Man-in-the-Middle-aanval waren en dat door verschillende beveiligingsonderzoekers was ontdekt, heeft Microsoft stilletjes gepatcht. Het lek was ontdekt door onderzoekers van het Nederlandse Securify en het Japanse JVN.

Doordat de app het SSL-certificaat van de server niet valideerde konden aanvallers, die zich tussen gebruikers en Microsoft konden plaatsen, met een zelfgemaakt SSL-certificaat een Man-in-the-Middle-aanval uitvoeren en zo gebruikersnaam en wachtwoorden proberen te onderscheppen. Microsoft zou op 27 maart door Securify zijn ingelicht, maar heeft de onderzoekers nooit laten weten wanneer het probleem gepatcht was.

Ook in de beschrijving van de updates van de app werd nooit gemeld dat het beveiligingsprobleem was opgelost. Uiteindelijk bleek het lek in versie 7.8.2.12.49.7090 van de app te zijn verholpen, die op 3 juli uitkwam. Gebruikers krijgen dan ook het advies om naar de meeste recente versie van de app te updaten. Outlook voor Android zou tussen de 10 miljoen en 50 miljoen keer geïnstalleerd zijn.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.