image

Gegevens 4,5 miljoen patiënten in VS gestolen

dinsdag 19 augustus 2014, 10:26 door Redactie, 2 reacties

Aanvallers hebben in de VS de gegevens van 4,5 miljoen patiënten gestolen, zo heeft de organisatie die de gegevens had opgeslagen laten weten. Community Health Systems, dat 206 ziekenhuizen beheert, kondigde gisteren aan dat aanvallers onlangs toegang tot het netwerk hebben gehad.

Daarbij werden patiëntgegevens zoals namen, Social Security nummers, fysieke adresgegevens, geboortedata en telefoonnummers buitgemaakt. Iedereen die in de afgelopen vijf jaar een behandeling in één van de aangesloten ziekenhuizen heeft gehad is door de inbraak getroffen. Creditcardgegevens van patiënten alsmede medische of klinische informatie zou niet zijn gestolen. De FBI heeft inmiddels een onderzoek ingesteld, zo meldt het Amerikaanse Computer Emergency Readiness Team (US-CERT). Daarnaast zullen alle getroffen patiënten worden gewaarschuwd.

Hoe de aanvallers precies toegang tot het netwerk wisten te krijgen wordt niet gemeld. Volgens de aankondiging (PDF) zouden de aanvallers "zeer geraffineerde malware en technologie" hebben gebruikt om de systemen van Community Health Systems aan te vallen, waarbij de aanwezige beveiligingsmaatregelen werden omzeild.

Reacties (2)
19-08-2014, 11:14 door Anoniem
"Information wants to be free" is altijd verkeerd geïnterpreteerd; als je het opslaat, komt het een keer vrij. Het is niet de vraag *of* het gestolen of gelekt wordt. Het is de vraag wanneer. Veel plezier met het EPD.
19-08-2014, 18:47 door Anoniem
Goudmijntje voor verzekeraars die een gezondheidsverklaring willen controleren op juistheid.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.