image

Nog 81.000 Macs onderdeel Flashback-botnet

maandag 4 februari 2013, 14:53 door Redactie, 1 reacties

De Flashback-malware die zich begin april vorig jaar via verschillende Java-lekken zo'n 700.000 Mac-computers infecteerde, heeft nog altijd zo'n 81.000 machines in z'n greep. Door het traag reageren van Apple wisten de makers van Flashback een Java-lek te misbruiken dat al wel enkele weken op Windows was gepatcht. Flashback groeide uit tot het grootste Mac-botnet ooit waargenomen.

Uiteindelijk publiceerde Apple een verwijdertool om de malware te verwijderen en kwamen ook verschillende anti-virusbedrijven met een verwijderprogramma. Toch lijkt dit aan zo'n 12% van de besmette gebruikers voorbij te zijn gegaan, aangezien die nog altijd onderdeel van het botnet zijn, zo blijkt uit cijfers van Dr. Web. "Er zijn nog altijd tienduizenden besmette Macs", zo laat de virusbestrijder weten.

Hapje
"Nu het Apple-platform steeds populairder wordt en gebruikers van het OS niet gewend zijn aan het gebruik van anti-virussoftware, wordt Mac OS X een smakelijk hapje voor hackers. Geen enkele dief gaat voorbij aan een rijkelijk gemeubileerd appartement waarvan de eigenaren, voor wat voor ideologische redenen ook, de voordeur niet op slot hebben gedaan."

Reacties (1)
04-02-2013, 18:04 door Anoniem
Die 12% zijn zeker de users die hun nog kop steeds in het zand hebben zitten en roepen dat er geen malware voor de mac bestaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.