image

DNS-aanpasser riskeert 25 jaar cel

maandag 4 februari 2013, 14:11 door Redactie, 2 reacties

Een 32-jarige Est die betrokken was bij een botnet dat de DNS-instellingen op besmette computers wijzigde, heeft vrijdag voor een Amerikaanse rechter schuld bekend. Valeri A. zat in de bende die de DNS-changer-malware op miljoenen computers verspreidde. De malware liet al het internetverkeer via kwaadaardige servers lopen. Zo werden zoekresultaten en advertenties gemanipuleerd.

De bende zou daarmee miljoenen hebben verdiend. Het DNS Changer-botnet werd in november 2011 door de FBI en anti-virusbedrijf Trend Micro ontmanteld. In eerste instantie werd geschat dat het om 4 miljoen computers ging, maar dit werd later naar 2,5 miljoen bijgesteld.

Schuld
Vrijdag bekende A. schuldig te zijn aan computervredebreuk en 'wire fraud'. In 2011 was hij de eerste van zes Esten en een Rus die een 'plea deal' met de Amerikaanse Justitie sloot. Tegenover de rechter verklaarde A. dat hij verantwoordelijk was voor het blokkeren van virusscanner signatures om nieuwe malware te detecteren.

De rechter vroeg A. of hij wist wat hij deed strafbaar was. "Ik dacht dat het verkeerd was", liet hij weten. "Maar ik ben natuurlijk niet bekend met alle wetten in de VS."

Vanwege de vrijdag bekende feiten loopt A. het risico om 25 achter de tralies te verdwijnen, de VS te worden uitgezet en moet hij mogelijk 7 miljoen dollar die hij met de malware verdiende afstaan. In totaal zou de bende zeker 14 miljoen dollar hebben verdiend.

Reacties (2)
05-02-2013, 07:10 door Anoniem
DNS-aanpasser riskeert 25 jaar cel

Dat werd eens tijd !

hoewel 25 jaar wel absurd lang is , maar goed
06-02-2013, 03:29 door Anoniem
14 miljoen dollar ermee verdient? ga toch weg!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.