image

Maleisische onderzoekers MH370 doelwit e-mailaanval

woensdag 20 augustus 2014, 15:53 door Redactie, 0 reacties

Verschillende hooggeplaatste Maleisische overheidsfunctionarissen die de verdwijning van vlucht MH370 onderzoeken alsmede personen binnen Malaysia Airlines zijn een dag nadat het vliegtuig van de radar verdween het doelwit geweest van een e-mailaanval, zo laat de Maleisische krant The Star weten.

Aanvallers stuurden een besmette e-mail onder andere naar het Ministerie van Burgerluchtvaart, de Nationale Veiligheidsraad en Malaysia Airlines. Het bericht deed zich voor als nieuwsartikel en stelde dat de verdwenen Boeing 777 was gevonden. Een e-mailbijlage zou meer informatie bevatten. Het ging hier om een EXE-bestand dat eruit zag als een PDF-document. Zodra de ontvangers van de e-mail de bijlage openden raakte de computer besmet.

Zo'n 30 computers zouden geïnfecteerd zijn geraakt voordat de aanval werd ontdekt en gestopt, zo meldt CyberSecurity Malaysia, een afdeling van het Maleisische Ministerie van Wetenschap, Technologie en Innovatie. De malware zou allerlei vertrouwelijke documenten naar de aanvallers hebben gestuurd. "Dit was goed gemaakte malware die niet door virusscanners werd herkend. Het was een zeer geraffineerde aanval", aldus Amirudin Abdul Wahab, directeur van CyberSecurity Malaysia.

Hij vermoedt dat het de aanvallers om informatie over het onderzoek naar MH370 was te doen. "Op dat moment waren er sommige mensen die de overheid ervan beschuldigde cruciale informatie achter te houden", zegt Amirudin. "Maar alles over het onderzoek is vrijgegeven."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.