image

Twitter vermindert spam met 40% dankzij BotMaker

maandag 25 augustus 2014, 11:48 door Redactie, 0 reacties

Twitter heeft een systeem ontwikkeld waardoor de hoeveelheid spam op de microbloggingdienst met 40% is afgenomen. BotMaker is van de grond af opgebouwd en richt zich op het voorkomen dat spam wordt gemaakt, het verminderen van de tijd dat spam zichtbaar is en het reageren op nieuwe spamaanvallen.

BotMaker doet dit door events die het van de gedistribueerde systemen van Twitter ontvangt en inspecteert de data vervolgens aan de hand van verschillende regels. De regels die BotMaker gebruikt bestaan uit twee delen. Ten eerste wordt bepaald om wel of niet op een event te reageren en vervolgens wordt er gekeken wat er met een bepaald event moet worden gedaan.

"BotMaker heeft een nieuw tijdperk ingeluid in het bestrijden van spam op Twitter. Dankzij BotMaker kunnen ingenieurs nu snel nieuwe modellen en regels maken die voorkomen dat spam zelfs het systeem binnenkomt", zegt Raghav Jeyaraman van Twitter. Vanwege het succes wordt BotMaker inmiddels ook door andere groepen binnen Twitter gebruikt voor doeleinden die niet met spam te maken hebben.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.