image

Privégegevens 27 miljoen Zuid-Koreanen gestolen

maandag 25 augustus 2014, 12:01 door Redactie, 2 reacties

Aanvallers hebben door op verschillende websites in te breken de privégegevens van 27 miljoen Zuid-Koreanen gestolen, ongeveer 72% van de populatie tussen de 15 en 65 jaar. De gegeven werden buitgemaakt via online gamingsites en sites waar bioscooptickets en ringtones konden worden besteld.

De gestolen informatie bestaat onder andere uit namen, burgerservicenummer, accountnamen en wachtwoorden van verschillende online games. Met deze data konden criminelen op de online accounts van hun slachtoffers inloggen en miljoenen Koreaanse won aan virtueel geld stelen, alsmede frauduleuze transacties verrichten. Inmiddels zijn er in deze zaak 16 verdachten gearresteerd, waaronder de man die de data wist te stelen en vervolgens doorverkocht. Hij zou hiervoor zo'n 300.000 euro hebben gekregen, zo laat de Zuid-Koreaanse media weten.

Reacties (2)
25-08-2014, 13:35 door Anoniem
Wat, alweer? Nog even en echt iedereen daar kan z'n hele doopzeel terugkopen bij de lokale informatieboer.

En ook hier blijven we maar uitbreiden met het op de gekste plekken ophopen van bergen persoonlijke informatie, lekker makkelijk uniek gemaakt met het SoFi/BSN. Kijken hoelang het duurt voor we hier vergelijkbare taferelen zien, want een paar magnietregeltjes waar zelfs de overheid zich niet aan houdt beschermen niet tegen misbruik en minder aantrekkelijk wordt het misbruik ook al niet.
25-08-2014, 21:56 door Anoniem
Mooi .... dan hebben ze er nog 23 miljoen te gaan .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.