image

Amerikaan krijgt 100 maanden cel wegens creditcardfraude

maandag 25 augustus 2014, 12:35 door Redactie, 0 reacties

Een 24-jarige Amerikaan is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 100 maanden en het betalen van een schadevergoeding van 50 miljoen dollar wegens zijn betrokkenheid bij een website die creditcardfraude faciliteerde. Makyl Haggerty was sinds december 2009 actief voor Carder.su.

Via de website werden gestolen creditcardgegevens en valse identiteitsdocumenten verhandeld, gebruikt voor het witwassen van geld, drugshandel en verschillende vormen van cybercrime. Haggerty was als leverancier actief op de website en zou zo'n 1.000 valse identiteitsdocumenten en valse creditcards aan andere leden van de website hebben verkocht. De Amerikaan zou onder ander valse rijbewijzen voor tenminste 15 staten hebben gemaakt.

Op het hoogtepunt had het in de voormalige Sovjet-Unie gehoste forum meer dan 5500 gebruikers. De beheerders achter de website hadden allemaal verschillende taken. Zo waren er forumbeheerders, reviewers die producten, diensten en gestolen goederen testten en leveranciers die producten adverteerden en verkochten. Inmiddels zijn 56 mensen wegens activiteiten op Carder.su aangeklaagd, waarvan er inmiddels 25 zijn veroordeeld. De overige verdachten zijn voortvluchtig of wachten hun veroordeling af.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.