image

Malware besmet Russen via anti-westerse sentimenten

dinsdag 26 augustus 2014, 10:22 door Redactie, 1 reacties

Russische internetgebruikers zijn het doelwit van een spamcampagne waarbij via anti-westerse sentimenten wordt geprobeerd om computers met malware te infecteren. De e-mails stellen dat de ontvangers Rusland kunnen helpen door een speciaal programma te installeren.

Dit programma zou vervolgens de overheidswebsites van landen aanvallen die sancties aan Rusland hebben opgelegd. De e-mail stelt dat deze aanvallen nauwelijks merkbaar voor de eigen internetverbinding zijn. De link in het bericht wijst echter naar de Kelihos-malware die de besmette computers gebruikt voor het versturen van spam. Beveiligingsbedrijf Websense zegt dat het al meer dan 100.000 e-mails in deze campagne voorbij heeft zien komen.

"De tactiek om op de nationale trots in te spelen en slachtoffers voor andere kwaadaardige doeleinden te gebruiken is enigszins uniek. De criminelen achter de campagne verbergen niet het feit dat ze naar malware wijzen, maar "vergeten slechts te melden", dat het directe resultaat is dat je onderdeel van een spambotnet wordt", aldus analist Ran Mosessco.

Image

Reacties (1)
26-08-2014, 18:04 door Anoniem
What goes around, comes around.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.