image

Gartner: wereld besteedt 58,2 miljard aan cybersecurity in 2015

dinsdag 26 augustus 2014, 11:18 door Redactie, 0 reacties

Volgend jaar wordt er wereldwijd 58,2 miljard euro aan cybersecurity uitgegeven, zo voorspelt marktvorser Gartner. Een stijging van 8,2% ten opzichte van dit jaar, waar naar verwachting 53,9 miljard euro aan cybersecurity zal worden uitgegeven. Ook dit jaar is er echter een stijging van de uitgaven met 7,9%.

Data loss prevention is naar verwachting het segment dat het snelste groeit, met 18,9%. Het gaat hierbij om oplossingen die het lekken van vertrouwelijke gegevens moeten tegengaan. Voor 2015 ziet Gartner ook een rol voor de cloud weggelegd. 10% van de zakelijke IT-security zal via de cloud worden geleverd. Daarnaast zal de cloud ook invloed hebben op de manier waarop security onder gebruikers wordt aangeboden en gebruikt.

Mobiele beveiliging

Gartner stelt verder dat mobiele beveiliging vanaf 2017 een grotere prioriteit voor consumenten zal worden. Op dit moment worden security-tools nog weinig op nieuwe mobiele platformen gebruikt en Gartner verwacht niet dat dit op korte termijn zal veranderen. "De meeste consumenten beseffen niet dat anti-virus op mobiele apparaten belangrijk is en kopen daarom nog geen beveiligingssoftware voor mobiele apparaten."

Dit aankoopgedrag en de verschuiving van de pc naar mobiele apparaten zal volgens de marktvorser grote gevolgen voor de markt van consumentenbeveiligingssoftware hebben, hoewel er over drie jaar nieuwe kansen zich voordoen. "Als mobiele apparaten populairder worden en security vanaf 2017 een hogere prioriteit krijgt, zullen er waarschijnlijk nieuwe mogelijkheden ontstaan."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.